Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

İklim Değişikliğinde Tehlike Çanları Çalıyor

İklim Değişikliğinde Tehlike Çanları Çalıyor

İklim Değişikliğinde Tehlike Çanları Çalıyor
İklim Değişikliğinde Tehlike Çanları Çalıyor Ali Demir
Bu içerik 1134 kez okundu.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, iklim değişikliğinin yıkıcı etkilerinin sık görülmeye başladığını ve dünya için “tehlike çanlarının” çaldığını söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Güneydoğu Afrika ülkesi Mozambik’i vuran Idai kasırgasının iklim değişikliğinin yıkıcı etkilerini bir kez daha ortaya koyduğunu belirterek, dünya için “tehlike çanlarının” çaldığını söyledi.

MERKEZ BANKALARI UYANIYOR

San Francisco Federal Rezerv Bankası’ndan Glenn Rudebusch’a göre ise iklim değişikliği, daha yüksek sıcaklıklar ve yüksek deniz seviyesinden kaynaklanan doğal afetlerin neden olduğu kayıpların, finansal bir krize yol açabilme olasılığı merkez bankaları için giderek daha fazla önem kazanıyor.

Öte yandan Rainforest Action Network ve BankTrack gibi dünyaca ünlü kâr amacı gütmeyen bir grup çevre kuruluşu tarafından yayımlanan Rapora göre, en büyük küresel 33 banka fosil yakıtlara toplamda 1,9 trilyon dolarlık finansman sağladı.

3 milyon kişinin etkilendiğini ve bir milyar dolarlık altyapı zararının yaşandığı İdea Kasırgası nedeniyle Mozambik, Malavi ve Zimbabve’de en az 700 kişi hayatını kaybetti ve yüzlerce kişi de kayıp.

Kaynak:Enerji Günlüğü

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon