Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Vali Funda Kocabıyık Minik Çevrecileri Ağırladı

Vali Funda Kocabıyık Minik Çevrecileri Ağırladı

Vali Funda Kocabıyık Minik Çevrecileri Ağırladı
Vali Funda Kocabıyık Minik Çevrecileri Ağırladı Ali Demir
Bu içerik 994 kez okundu.

Kabulde gazetecilere açıklamada bulunan Vali Funda Kocabıyık, Evrensel bir tehlike olan çevre kirliliğinde çarpık kentleşmeden, iklim değişikliğine kadar birçok problemin insan kaynaklı olduğunu kaydetti.
Vali Funda Kocabıyık konuşmasına şöyle devam etti, “Doğal güzellikler ve tarihi değerler bakımından birçok zenginliği bünyesinde bulunduran İlimizde hem çevre kalitesini arttırmak hem de ekonomik yönden büyümeyi sağlamak öncelikli hedefimiz olmalıdır. Bu dengeyi iyi kurduğumuz takdirde havası, suyu ve yeşil alanları ile ekonomik olarak daha  gelişmiş bir Uşak’ta yaşamamız hayal değildir. Toplumumuzun büyük bir kısmında çevre bilincinin yeterince oluşmaması nedeniyle çevre sorunları konusunda yeterli hassasiyet gösterilmemektedir. İhtiyacı kadar tüketen, gelecek nesillere karşı sorumluluk hisseden, çevre sorunlarına duyarlı ve bilinçli bir insan modeli ile çevreye zarar vermeden ülkemizi daha ileri boyutlara taşıyabiliriz.” 

Özellikle okullarda temiz ve sağlıklı bir çevre bilinci geliştirmek üzere projeler ve etkinliklerin yapıldığını ifade eden Vali Funda Kocabıyık, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Kıymetli Eşleri Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde başlatılan “Sıfır Atık” projesiyle kamu binalarımızda çevrenin korunması ve temiz tutulmasına yönelik çalışmalar yaygınlaşarak devam etmektedir. Ayrıca okullarımızda da öğrencilerimizin projeye katkı sağlamaları amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlemekteyiz. Küçük yaşlarda kazanılan bu bilincin gelecek kuşaklarımızın çevreye yönelik olumlu bir tutum kazanmalarına büyük katkısı olacaktır. Asırlardır doğayla iç içe yaşamış bir medeniyetin çocukları olarak doğa ve çevre konusunda daha duyarlı bir toplum temennisiyle Çevre Günü kutlamalarının; çevre kirliliğine ve sonuçlarına dikkat çekmesini, daha sağlıklı ve daha temiz bir dünya için yapılacak çalışmalar ve duyarlılığın artmasına vesile olmasını dilerim” dedi.
Açıklamalarının ardından çocuklarla sohbet eden Vali Funda Kocabıyık, daha sonra hatıra fotoğrafı çektirerek çocuklara hediyeler verdi.Haber:Alaattin Karahan

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon