Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

İsmail Kahraman’dan “Türkiye’de Darbeler Tarihi Ve 15 Temmuz” Konferansı…

İsmail Kahraman’dan “Türkiye’de Darbeler Tarihi Ve 15 Temmuz” Konferansı…

İsmail Kahraman’dan “Türkiye’de Darbeler Tarihi Ve 15 Temmuz” Konferansı…
İsmail Kahraman’dan “Türkiye’de Darbeler Tarihi Ve 15 Temmuz” Konferansı… Ali Demir
Bu içerik 1094 kez okundu.

İsmail Kahraman’dan “Türkiye’de Darbeler Tarihi ve 15 Temmuz” Konferansı

Uşak Üniversitesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, TBMM 27. Başkanı İsmail Kahraman’ın katılımıyla, “Türkiye’de Darbeler Tarihi ve 15 Temmuz” konulu konferans gerçekleştirildi. Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansa, Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Başsavcı V. Cumhuriyet Savcısı Sinan Ok, Adalet Komisyon Başkanı V. 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İsmail Gülenç, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, protokol üyeleri, akademisyenler, idari personel ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasın ardından, İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi İbrahim Gezer’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

“Cennet vatanımız, kaosa ve kargaşaya sürüklenmek istenmiştir”

Açılış konuşması gerçekleştiren Prof. Dr. Savaş, 15 Temmuz hain darbe girişiminin milletimizin önemli sınavlarından biri olduğunu belirterek, vatan hainlerinin üzerlerindeki şerefli üniformaya ihanet etiğini, namlularını aziz millete çevirdiklerini ve birçok memleket sevdalısı vatandaşı şehit ettiklerini söyledi. Rektör Savaş, “Alçak hesapların yapıldığı bu tarihi günde, aziz halkımız silahlara, tanka, uçaklara aldırış etmemiş, mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır diyerek, canları pahasına vatan savunmasına geçerek hainlere geçit vermemişlerdir.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanımızın Önderliğinde Tarihi Bir Meydan Okuma

Konuşmasında Savaş, “Darbe girişiminde milletimiz, tıpkı bin yıl önce Malazgirt’te, 100 yıl önce Çanakkale’de ve Dumlupınar’da ne cevap vermişse, 15 Temmuz’da da aynı cevabı vermişlerdir. 15 Temmuz günü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde milletimiz; bu hainlerin kaynağı nerede olursa olsun, hangi güce dayanırsa dayansın, tarihi bir meydan okuma gerçekleştirmiştir.” dedi.

Programa açılış konuşmasının ardından Uşak Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan, 15 Temmuz sinevizyon gösterimi ile devam edildi.

Kahraman “Ülkemiz işgal edilmek istenmiştir”

TBMM 27. Başkanı Kahraman konferansta, ülkemizde hayata geçen ve düşünce aşamasında kalan birçok darbe girişimi olduğunu belirterek, “Ülkemiz işgal edilmeye çalışılan cennet vatanımız, kaosa ve kargaşaya sürüklenmek istenmiştir. 15 Temmuz gecesi büyük bir badire atlattık. 15 Temmuz bir darbe teşebbüsü değildi. Tarihimizde darbeler var, bir de ihtilaller var. Fakat 15 Temmuz hepsinden farklı. Türkiye Cumhuriyeti Devletini işgal teşebbüsüdür. İhtilal bütün sistemi değiştirir. Türkiye’mizde, 15 Temmuza gelene kadar, 16 tane düşünülmüş darbe teşebbüsü vardır. 15 Temmuz 17.si’dir. Darbeler iz bırakır. Ülkenin 25-30 senesine mâl olur. Darbeler dış desteklidir. 15 Temmuz Erzurumlu bir imamın hareketi değildir. Arkasında yabancı ülkelerin olduğu bir komplodur. Bu girişimle ülkemizin yükselişine dur denmek istenmiştir. Buna Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, halkımız engellemiştir.  Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazmışlardır. Şehitlerimiz kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir.” dedi.

Tek Vücut Olmalıyız

Kahraman, “Halk ne derse o olur. Kimse halka istemediği bir şeyi yaptıramaz. Millet darbe istemiyor. Bazen görüşlerimiz bizi ayırıyor, ama biz kardeşiz. Hepimiz bir olmamız için darbeler olmamalı. Bu millet bütün olacak, gelişecek, büyüyecek. Bu topraklar sağlam topraklar. Hepimiz Türkiye’nin gelişmesini istiyoruz. Ülkemizin daha iyi ufuklara yelken açması için el ele çalışmalıyız. Ülkemiz ve milletimiz her şeyin en iyisini hak ediyor. Bu yüzden birliğimizi bozmaya çalışanlara karşı her zaman topyekûn hareket etmeliyiz. Bizler, bir bileğe bağlı olan el gibiyiz. Birbirinden farklı isimlere sahip olsak da, bizler o kol için hareket eden birer uzvuyuz. Bizler cennet vatanımızın farklı köşelerinden bir araya gelen insanlarız. Bu bizi Türkiye yapan şey. Bu bizi bir bütün olarak tutan şey. O nedenle bir olmalıyız, birlikte olmalıyız. Kendimizi ve çocuklarımızı yetiştirerek, gerçek bilimle tanıştırarak, okuyarak, sorgulayarak, araştıran nesiller yetiştirerek, bu tarz oluşumların önüne geçmeliyiz. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar hiçbir zaman bitmeyecektir. Hainler ne kadar fazla olursa olsun, bizim milletimizde de kahramanlarımız bir o kadar çoktur. Liyakat sahibi, alanında uzman, vatanını ve milletini seven kahramanlar yetiştirmek için bütün mesaimizi harcamaya da devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Program sonunda Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, İsmail Kahraman’a teşekkür plaketi takdim etti. Deri Tekstil ve Seramik (DTS) Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezinde incelemelerde bulunan Kahraman, Rektörlük makamını ziyaret etti. Ziyarette Kahraman üniversite şeref defterini imzalayarak, Uşak Üniversitesi hakkında Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş’tan bilgi aldı.

Haber:Alaattin Karahan

 

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon