Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Türk-Japon Dostluğuna Bugün Uşak'ta Yeni Bir Sayfa Eklendi

Türk-Japon Dostluğuna Bugün Uşak'ta Yeni Bir Sayfa Eklendi

Türk-Japon Dostluğuna Bugün Uşak'ta Yeni Bir Sayfa Eklendi
Türk-Japon Dostluğuna Bugün Uşak'ta Yeni Bir Sayfa Eklendi Ali Demir
Bu içerik 1519 kez okundu.

Konnaçi va Kanyon Koleji ve Uşak

19. yüzyılın sonlarında başlayan Türk-Japon dostluğuna bugün Uşak'ta yeni bir sayfa eklendi. Japonya'nın Türkiye Büyükelçisi Akio MİYAJİMA , Uşak Kanyon Kolejinde gençlerle buluşarak bu dostluğu sonraki kuşaklara da taşımış oldu.
Uşak'ın dünyaca ünlü "Ulubey Kanyonları"nı ve "Uşak Arkeoloji Müzesi'ni gezen Miyajima San, doğa ve tarihinin sunduğu bu olağanüstü gösteriden oldukça etkilendiğini belirtti.
Sadece Uşak'ın değil çevre illerin de yeni lezzet durağı olan Kuşhane Restoran'da Kanyon Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sayın Servet Rüştü KARAHAN'ın Sayın Akio MİYAJİMA onuruna verdiği öğle yemeğinde Uşak Valisi Sayın Funda KOCABIYIK ve il protokolüyle de bir araya gelindi.
Uşak'ta geliş nedenini olusturan "Japonya Kültürü ve Eğitimi" konulu konferansta öne çıkan, "Japonya ve Türkiye'nin coğrafik olarak uzak ama yürek olarak yakın "olduklarıydı.
Sayın Büyükelçi Akio MİYAJİMA'nın Türk Milli Marşı'na eşlik ettiğini görmek, salondaki gençleri oldukça duygulandırdı ve her iki ülkenin milli marşları okunurken salondaki her yüreğin bu iki kardeş ülkenin acısına da neşesine de eklendiğine şahit olundu.
Sayın Büyükelçi, Kanyon Koleji öğrencilerine Japoncanın minik sırlarını, animelerinin bize yakın dünyasını, sakura ağaçlarının o masalsı ruhunu ve elbette Japon eğitim sisteminin zorlu ama başarıya giden yolunu taşıdı tüm samimiyetiyle.
Uşak yöresinin geleneksel "İslamoğlu" oyununu sahneleyen Kanyon Koleji öğretmenlerini büyük bir keyifle izleyen Sayın Büyükelçi, Kanyon Koleji müzik öğretmenleri ve öğrencilerinin hazırladığı Türkçe ve Japonca şarkılara da eşlik etti.
Program bitiminde UTSO'daki toplantıya katılan Akio MİYAJİMA, UTSO Başkanı Sayın Selim KANDEMİR'in Uşak'ın ticari potansiyeli ile ilgili brifinginden son derece etkilendiğini belirtti. Uşak ve Japonya arasında sürdürülebilir ticari işbirlikleri ile ilgili görüş alışverişinde bulunulmasına karar verildi.
Günün sonunda teknolojinin beşiği bildiğimiz, çalışkanlıklarına imrendiğimiz, sonsuz saygı ve adalet anlayışına hayran kaldığımız Japonya'ya dair bildiklerimizi, bilmediklerimizle birleştirince çok uzakta sandığımız bu ülkenin aslında bize ne denli yakın olduğunu gördük.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon