Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Uşak Üniversitesi 2019-2020 Akademik Yılı Açılışı Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın Katılımıyla Gerçekleşti

Uşak Üniversitesi 2019-2020 Akademik Yılı Açılışı Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın Katılımıyla Gerçekleşti

Uşak Üniversitesi 2019-2020 Akademik Yılı Açılışı Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın Katılımıyla Gerçekleşti
Uşak Üniversitesi 2019-2020 Akademik Yılı Açılışı Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın Katılımıyla Gerçekleşti Ali Demir
Bu içerik 1335 kez okundu.

Türk Tarih Kurumu Şeref Üyesi Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Uşak Üniversitesinin Bir Eylül Yerleşkesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2019-2020 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katılarak, ilk dersi verdi. 

Törene Vali Funda Kocabıyık, Milletvekili İsmail Güneş, Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Ekrem Savaş, protokol üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Akademik eğitimin önemine dikkati çeken Prof. Dr. İlber Ortaylı, bir toplumun, üniversitenin getireceği faaliyetler ve bilgi birikiminden uzakta kalması durumunda zengin ve güçlü olsa bile sonunun hüsran olacağını söyledi.

"Taşra üniversitesi diye bir kategoriye soktuğumuz üniversitelerin bazılarının eşsiz bir yeri vardır. Herhangi şekilde doldurulamaz. Uşak Üniversitesi de bunlardan biri." ifadelerini kullanan Ortaylı, "Yalnız nerede yaşadığınız ve bulunduğunuzu bilmek şartıyla. İçinde bulunduğunuz vatan yani 'Türkiye' dediğimiz küçük Asya, etnik yapısı en geç değişen ülkelerdendir. 'Efendim buraya geldik, her şeyi buradan öğrendik.' Bu yanlış. Her şeyi buradan öğrenseydik bugün çoğumuzun Yunanca konuşması gerekirdi. Böyle bir şey olmadı." diye konuştu.

Arkeolojinin bölge için önemine işaret eden Ortaylı, şunları kaydetti: "Uşak, en fazla kaçak kazının yapıldığı bölgedir. Bu kaçak kazılara hazine arayıcıları kadar maalesef ABD başta olmak üzere Batı ülkeleri de birtakım müzeler, koleksiyonerler de destek olmaktadır. Maalesef Türkiye'de en büyük milli spor, hazine arayıcılığıdır. En büyük kumar da hazineciliktir. Onun için bu dalda bilim adamı yetiştirmemiz lazım. Tabii 50 kişiyi arkeoloji bölümüne almanın gereği yok. 5-10 kişi alınır. İlim zaten lükstür ama o 5 kişi umulmadık bir şekilde geleceğe ve memlekete ışık tutabilir. Bazı dallarda 100 kişi okuyabilir ama bazı dallarda bir seminer masasına oturabilecek kadar öğrenci yetiştirilebilir." 

Öğrencilerin zekasına, kabiliyetine, çalışkanlığına, üretkenliğine, azmine güvendiklerini dile getiren Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, "Gerek kamuda gerekse özel sektörde açılan pozisyonlar için yapılan tanımlarda diploma sadece bir faktör haline gelmiştir. Bu tür işlere ancak yabancı dilden birikime ve beceriye kadar pek çok ilave şartın karşılanmasıyla ulaşılabilmektedir." dedi.

Programda, müzik dinletisi sunuldu, üniversitenin tanıtım filmi gösterildi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon