Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Türk Sağlık Sen Başkanı Mehmet Özkuk “ Bize Baskı Uyguluyorlar”

Türk Sağlık Sen Başkanı Mehmet Özkuk “ Bize Baskı Uyguluyorlar”

Türk Sağlık Sen Başkanı Mehmet Özkuk “ Bize Baskı Uyguluyorlar”
Türk Sağlık Sen Başkanı Mehmet Özkuk “ Bize Baskı Uyguluyorlar” Ali Demir
Bu içerik 1132 kez okundu.

Türk Sağlık Sen Uşak Şube Başkanı Mehmet Özkuk ve Sendika yöneticileri basın mensupları ile bir araya gelerek sendikal faaliyetlerde yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Özkuk Uşak’ta  2 bin 400 sağlık çalışanının hakkını korumaya çalıştıklarını söyledi.

Sendikal faaliyetlerde baskı ve tehditlere kadar varan uygulamalarla karşı karşıya olduklarını aktaran  Türk Sağlık Sen Uşak Şube Başkanı Mehmet Özkuk, “Bizler çalışan hak ve menfaatlerini korumak için var gücümüzle çalışmaktayız. Bu yolda çeşitli sıkıntılar ve baskılar görmekteyiz. Sizler aracılığı ile bu sıkıntıları dile getirmek istiyoruz. Uşak’ta 3-4 tane aktif olan sivil toplum örgütü var. Bir tanesi siyasi ve idare tarafından desteklenerek Türk Sağlık Sen üyelerine çeşitli bakılar uygulamakta ve çalışan üyelerine tehdit edilmektedir” dedi.

HEM SENDİKACI HEM İDARECİ OLAN VAR

Hem Sendikacılık hem idarecilik yapanların olduğunu ifade eden Ökuk, “Sendikacılıkta hem idarecilik hemde sendikacılık yapmaya çalışan sendikacılar var. Bunların en bariz örnekleri ise yeni çalışanlar geldiğinde ne yazık ki olmaması gereken bir tablo var bir sendikacıdan idareci olmaz. Bu çalışan sendikalı idareciler sendikacıları makamında toplayarak Türk Sağlık Sen üyelerine ve yeni başlayan çalışanlara tehdit etmektedir. Biz siyasilere şöyle seslenmek istiyoruz. Biz vatanımızı milletimizi gerçekten seviyoruz. Önce vatan önce benim ülkem ve milletim diyoruz. Sonra sendikam diyoruz. Bu uğurda mücadele ediyoruz. Bu mücadele esnasında öncelikle kurumumuza faydalı olmak istiyoruz. Elimizden gelen her türlü yardımı yapmak istiyoruz. İş örgütlenme konusuna geldiğinde ne yazık ki idareci görünümlü sendikacılar çalışanlara baskı yapmakta ve bizim örgütlenme ve daha güçlü olmamıza çalışanların hak ve menfaatlerini korumak için bizi engellemektedirler. Bu engelin biran önce siyasiler tarafından kaldırılmasını sizlerin aracılığı ile bir kez daha deklare ediyoruz. İş örgütlenmeye geldiğinde Türk Sağlık sen beklemede kalsın bu iş böyle olmaz. Siyasiler şuna karar vermek zorundalar. Ya sendikalı idareciler olacak,  burada Türk Sağlık Sende olacak olmayacak ise diğer sendikadan da idareci olmayacak. Kişi kendisi şuna karar verecek ya sendikacı olacak ya idareci olacak. Bizi baskılar tehditler yıldıramaz. Samimi olduktan sonra biz her türlü mücadeleye ve birlikteliğe varız” dedi.  

Haber: Alaattin Karahan      

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon