Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Banaz Organize Sanayi Bölgesi Kuruluşu Onaylandı

Banaz Organize Sanayi Bölgesi Kuruluşu Onaylandı

Banaz Organize Sanayi Bölgesi Kuruluşu Onaylandı
Banaz Organize Sanayi Bölgesi Kuruluşu Onaylandı Ali Demir
Bu içerik 4028 kez okundu.

Önceki yıl kuruluş işlemlerine başlanan Banaz Organize Sanayi Bölgesi yer seçimi tamamlanarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca onayladı.

Kuruluş Sekretaryası Banaz Belediyesi tarafından sürdürülen Banaz Organize Sanayi Bölgesi alan ve yer seçimi işlemleri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü’nün 31.01.2020 tarih ve 64 sayılı yazısı ile onaylanarak OSB Kuruluş Mütevelli Heyeti oluşturma aşamasına geçildi.

İlçemizin en büyük sanayi kuruluşu olan Uşak Seramik Fabrikasını da içine alan 1.300.000 m2 alanda yapılacak olan Banaz OSB de büyüklüğü 10.000 m2 ile 300.000 m2 arasında değişen 50’ye yakın fabrika parseli bulunuyor.

Meclis toplantısı sonunda oy çokluğu ile Banaz OSB Mütevelli Heyet kararı alındı.

Banaz OSB ile ilgili bir açıklama yapan Banaz Belediye Başkanı Zafer ARPACI ; “ Yola iş,aş,huzur diye çıkmıştık. İlçemizde istihdam yaratmak için en büyük adımı atıyoruz. Gençlerimize iş imkanı sağlayacak, esnafımıza yeni müşteriler kazandıracak olan İlçemizin en büyük projesi olarak gördüğümüz Banaz Organize Sanayi Bölgesinin kuruluşu için en önemli aşamayı geçtik. Bundan sonra idari ve teknik işlemler kaldı. Bir yıl içinde kazmayı vuracağız ve İlçemizin kaderini değiştireceğiz. Emeği geçen herkese minnettarlığımı ifade ediyorum.” dedi.

Önümüzdeki günlerde Mütevelli Heyetinde yer alacak diğer kurumların belirlenmesinin ardından Kuruluş Protokolü imzalanarak Banaz OSB resmen kurulmuş olacak.

Alt yapı ve jeolojik etüt projelerinin yapılmasının ardından fiziki yapılaşma çalışmaları başlayacak. Bu sürecin 1 yıl alacağı ifade ediliyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon