Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Banaz’da Corona Virüs İle Mücadelede Başarılı Sonuçlar Görülmeye Başlandı

Banaz’da Corona Virüs İle Mücadelede Başarılı Sonuçlar Görülmeye Başlandı

Banaz’da Corona Virüs İle Mücadelede Başarılı Sonuçlar Görülmeye Başlandı
Banaz’da Corona Virüs İle Mücadelede Başarılı Sonuçlar Görülmeye Başlandı Ali Demir
Bu içerik 3928 kez okundu.

  2019 Aralık ayında Çin’in Wuhan kentinde ilk kez ortaya çıkan yeni tip Coronavirüs COVİD-19 salgını, tüm dünyaya hızla yayılmaya devam ederken, 11 Marta ilk vakanın görülmesiyle, başta sağlık ordumuz olmak üzere ülkemizde de topyekûn mücadele yürütülmektedir.

            Banaz İlçe Sağlık Müdürlüğü ve devlet hastanemizde sayın başhekimimiz Op.Dr.Mehmet Serdar AKKUŞ başta olmak üzere hekiminden ,hemşiresine, güvenlik görevlisinden temizlik personeline kadar yedi yirmi dört saat hizmet eden tüm sağlık neferlerinin yürüttüğü amansız mücadeleyi sizlerle paylaşmak istedik. Burada anlatacaklarımız aynı zamanda COVİD-19 virüsünün ilçemizde hızlı yayılımı hakkında da bilimsel gerçekleri görmemizi, tedbirlere harfiyen uymamızın neden gerekli olduğunun da hatırlatılması açısından önemlidir.

            Banaz Devlet Hastanesi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen pandemi faaliyetlerini yakından takip ettiğimizde şu verilere ulaştık. Şubat ayının son haftalarında umre ziyaretlerini tamamlayan ilçe vatandaşlarımız evlerinde 14 gün izolasyon sürecine alınmış, bu süreçte İlçe Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Ekibi tarafından eğitimleri yapılmış, telefonla kontrolleri sağlanmıştır. İzolasyon kurallarına riayet etmediği yönünde ihbarlar doğrultusunda evlere sağlık ekibi gönderilip tek tek izolasyon şartlarının devam ettirilmesi sağlanmıştır.

            Sağlık Bakanlığı tarafından Bilim Kurulunun çalışmaları ile oluşturulan rehberler ve önerilere göre vakit kaybedilmeden tüm tedbirler ve uygulamaların Banaz Devlet Hastanesinde uygulandığına tanık olduk. Şöyle ki hastanemiz Acil Servisi’nde, Covid-19 şüpheli hastaların tespiti için triyaj denilen uygulama başlatılmıştır. Hem de umre dönüşleri sebebiyle bu uygulama Banaz Devlet Hastanesi’nde  2 Mart’tan beri devam etmektedir.  Triyaj, hastanede korunma ekipmanlarını giymiş sağlık personeli tarafından bizzat karşılanıyorsunuz, ateşiniz,  tansiyonunuz bu kişi tarafından ölçülüp şikayetleriniz dinlenip, ilgili birime yönlendirilmektesiniz. Triyajda görevli sağlık personeli tarafından şüphe görülen hastaların alındığı ve değerlendirildiği acilin hemen girişinde izolasyon odası bulunmaktadır. Şüpheli görülen kişileri, gerek sağlık personeli ve gerekse diğer hastaları korumak adına tüm tedbirlerin uygulandığı aşikardır. Banaz Devlet Hastanesinde tüm koruyucu ekipmanlar ile tıbbi malzeme de herhangi bir sıkıntı ve eksiklik olmaması da takdir edilmesi gereken bir durumdur. Bu triyaj uygulamasını polikliniğe başvurduğunuzda da göreceksiniz. Bizlerin ve çalışanların salgın hakkında bilgilendirilmeleri ve eğitimleri de eksiksiz bir şekilde devam etmektedir.

            Banaz’da tespit edilen ilk vaka gerekli tedbirler alınarak Uşak Eğitim Araştırmasına 7 Martta sevk edilmiştir. Burada Sağlık Bakanımız tarafından da bahsedilen filyasyon konusunu araştırdığımızda büyük bir fedakârlıkla karşılaştık. Şöyle ki Covid-19 testi pozitif çıkan bir vakanın hemen ilçe Sağlık Müdürlüğüne bildirildiği, bunun için 4 kişilik 2 ekibin bulunduğu, ekiplerin zaman geçirmeden bizzat İlçe Sağlık Müdürlüğüne de vekalet eden Başhekimin katılımıyla vaka tespit edilen köy veya mahalleye intikal ettiğini tespit ettik. Burada İlçe Kaymakamımız Oğuz Alp Çağlar, Emniyet ve Jandarma Teşkilatımızın da özverili ve koordineli çalışmalarını gözlemledik. Hasanköyü, Gürlek Köyü, Çamsu, en son Yeşilyurt Köyü’nde filyasyon denilen hastalığın çıkış kaynağını ve risk altında olan kişileri tek tek belirleme çalışmalarıda başhekimin bizzati katılımı ile yürütüldüğünden bahsetmeden geçemeyeceğim. Örneğin Yeşilyurt Köyünde temaslı tespit edilen kişilerden  test için sürüntü örneği, başhekimimiz  OP.Dr.Mehmet Serdar AKKUŞ tarafından alınmıştır.

            Vaka sayısı ve ölüm oranını kontrol altına almada en önemli basamak olan filyasyon çalışmalarını yürüten tüm filyasyon ekibine, ilçemizde şüpheli hasta tespiti yapan ve bu vakaları gerekli önlemleri alarak sevkini sağlayan tüm hekimlerine,  hemşire ,ATT, sağlık memuru, hizmetli, güvenlik  adını yazamadığımız tüm çalışanlarına, sağlık ordumuzu malzemesiz ve ekipmansız bırakmayan idari ve mali çalışanlarına sonsuz teşekkür ediyorum banaz halkı adına.

            Banaz ilçemizde diğer ilçelere göre erken başlayan Covid-19 salgınında yayılımın kontrol altına alınması çalışmalarında, gerek vekalet olarak yürüttüğü ilçe sağlık müdürlüğünde gerekse hastanede zamanında, eksiksiz tedbir ve koordinasyonu sağlayan Başhekimimizi ve görev alan tüm sağlık çalışanlarımızı saygıyla takdir ediyoruz.

            Yukarıda da bahsesedildiği gibi salgını kontrol altına almada Sayın Kaymakamımız, Emniyet, jandarma ,Sağlık çalışanlarımız canla başla mücadele etmektedir.Sıra bizde Banaz, bizler de kurallara uyalım.Evde kalalım!

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon