Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Vali Funda Kocabıyık, Serada Üretim Yapan Aileyi Ziyaret Etti

Vali Funda Kocabıyık, Serada Üretim Yapan Aileyi Ziyaret Etti

Vali Funda Kocabıyık, Serada Üretim Yapan Aileyi Ziyaret Etti
Vali Funda Kocabıyık, Serada Üretim Yapan Aileyi Ziyaret Etti Ali Demir
Bu içerik 1335 kez okundu.

Vali Funda Kocabıyık, Merkez Kılcan köyünde yaşayan ve Genç Çiftçi Projesi ile İl Özel İdaresi tarafından sağlanan hibe desteklerle 1562 metre kare alanda 4 ayrı sera kuran Şükran ve Mustafa Çetin çiftini ziyaret etti.

Ziyareti sırasında Vali Funda Kocabıyık'a Vali Yardımcıları Muammer Balcı, Meral Batı Demirbaş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Murat Kılıç, İl Müdür Yardımcısı Halil İbrahim Gürcan, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Murat Erdem, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Nasuh Altuntaş ve teknik personel eşlik etti.

Seraları gezen, yetiştirilen ürünlerle ilgili bilgi alan Vali Funda Kocabıyık, üreticilerin taleplerini dinledi.

İncelemenin ardından değerlendirmelerde bulunan Vali Funda Kocabıyık, tarımsal üretimi artırmak ve gelir getirici ürünleri il genelinde yaygınlaştırmak için çalıştıklarını kaydetti.

Şükran ve Mustafa Çetin çiftinin seralarında domates, biber, salatalık, taze fasulye, marul ve maydanoz gibi ürünler yetiştiğini kaydeden Vali Funda Kocabıyık, "İlimiz genelinde son 4 yılda 47 girişimciye 1,5 milyon lira hibe desteği verilerek 40 bin metre kare alanda sera kurulması sağlandı. Oluşturulan bu seralarda yıllık ortalama 2 milyon liralık ürün üretiliyor. Tarımı ve üreticilerimizi her alanda desteklemeye devam edeceğiz." dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Genç Çiftçi Projesi'nin önemine değinen Vali Funda Kocabıyık şunları söyledi: "Tarımsal üretimi artırmak çok önemli. Dünya nüfusu arttıkça gıda ihtiyacı da artıyor. Bu nedenle tarımımızın gelişmesi için çalışmak zorundayız. Şükran ve Mustafa Çetin öncesinde başka bir işte çalışırken verilen destekler sayesinde şu anda kendi işini yapar hale gelmiş örnek bir aile. Hem aile hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyorlar. İlimiz ve ülkemiz tarımına katkı sağlayan tüm üreticilerimizi bu vesile ile selamlıyor, bereketli bir yıl diliyorum" dedi.

Kaynak:İl Tarım Müdürlüğü Web sitesi

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon