Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Uşak İl Tarım Ve Orman Müdürlüğünden Amatör Balıkçılık Faaliyetleri İle İlgili Bilgilendirme

Uşak İl Tarım Ve Orman Müdürlüğünden Amatör Balıkçılık Faaliyetleri İle İlgili Bilgilendirme

Uşak İl Tarım Ve Orman Müdürlüğünden Amatör Balıkçılık Faaliyetleri İle İlgili Bilgilendirme
Uşak İl Tarım Ve Orman Müdürlüğünden Amatör Balıkçılık Faaliyetleri İle İlgili Bilgilendirme Ali Demir
Bu içerik 1108 kez okundu.

Dünyayı  etkisi  altına  alan  Koronavirüs  hastalığı  (COVİD-19)  ile  mücadele kapsamında Bakanlığımız tarafından alınan tedbirler kapsamında göletler amatör avcılığa  kapatılmış ve amatör belge düzenleme işlemleri geçici olarak durdurulmuştu. 

İçişleri Bakanlığının 30 Mayıs 2020 tarihli genelgesiyle 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren  başlayan  normalleşme  süreci  kapsamında  yasak  dönem  dikkate alınmak kaydıyla balık tutma faaliyetlerindeki kısıtlamalar kaldırılmış olup Amatör Balıkçı Belgesi düzenleme işlemine devam edilmektedir. Pandemi sürecinin devam etmesi nedeniyle sosyal mesafeye dikkat edilmesi ve kurallara uyulması gerekmektedir.

1380 sayılı Kanuna bağlı olarak çıkarılan ve Su ürünleri avcılığını düzenleyen 4/1 numaralı Tebliğ ve 4/2 numaralı Tebliğ gereği ilimizde 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında sazangiller (Sazan, Kadife, Yayın, Tatlı su Kefali) avcılığı, 1 Kasım – 30 Haziran tarihleri arasında Kerevit avcılığı, 15 Aralık- 31 Mart tarihleri arasında da Turna balığı avcılığı yasaktır. istilacı türlerin (İsrail sazanı, gambusya, havuz balıkları, caraccius, güneş levreği) avcılığı yıl boyunca serbesttir. Sazan balığı boy limiti: 40cm avlanabilir miktar: 5 adet, kadife balığı boy limiti: 26 cm avlanabilir miktar: 10 adet, Tatlı su kefali boy limiti: 20 cm, kerevit boy limiti: 10 cm. Turna boy limiti:40 cm avlanabilir miktar:5 adet olarak belirlenmiştir.

Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta ile avcılık yapabilir ve bir oltada en fazla 3 iğne bulundurabilir. iç sularda, yetiştiricilik tesislerinin hasat işlemi dışında, her türlü ağla avcılık yasaktır.

Amatör avcılık ruhsatları İl ve İlçe Müdürlüklerimizden verilmekte olup süresi 5 yıldır. Zorunlu bir belge olmayıp talep üzerine verilmektedir.

Amatör avcılık İlimizde kiraya verilen göletlerde (Kayaağıl, Sirge, Gedikler, Dümenler, Karaköse, Kozviran, Yenice) Bakanlıkça belirlenen göletlerde (Adıgüzel Barajı, Baltalı Göleti) ve içme suyu sağlanan göletlerde yasaktır (Küçükler Barajı)

İl sınırları içerisinde yer alan iç su kaynaklarında yasadışı avcılık ve kural ihlallerine karşı  yapılan  kontrollerde  aykırılık  görülmesi  halinde  yasal  işlem  uygulanacaktır.

Kamuoyuna önemle duyurulur.

Kaynak: www.usak.tarimorman.gov.tr

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon