Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Uşak'ta İlk Kez Dikilen "Ekinezya"Da Hasat Yapıldı

Uşak'ta İlk Kez Dikilen "Ekinezya"Da Hasat Yapıldı

Uşak'ta İlk Kez Dikilen
Uşak'ta İlk Kez Dikilen Ali Demir
Bu içerik 3206 kez okundu.

Uşak'ın Sivaslı ilçesinde Tarım ve Orman Bakanlığının "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor Projesi" kapsamında verdiği destekle ilk kez dikilen ekinezya da ilk ürün alındı.

Sivaslı ilçesine bağlı Tatar köyünde yaşayan 3 çocuk annesi Fatma Çevik, çay olarak da tüketilebilen, ilaç sanayisinde kullanılan papatyagiller familyasından bitkiyi Uşak'ta eken ilk üretici oldu.

Çevik, tarladan topladığı ekinezya çiçeklerini gölge bir alanda kurutup, satışa hazır hale getirmeye başladı.

Çevik, yaptığı açıklamada, bu yıl yaklaşık 1 dekarlık alanda yaptığı dikimi, gelecek yıllarda artırmayı planladığını dile getirdi.

Uşak'ta ilk defa bu bitkiyi eken kişi olduğu için çok mutlu olduğunu belirten Çevik, "Üstelik kadınlara yönelik bir proje. Öncülük yapmak çok güzel bir duygu. Daha fazla yaygınlaşmasını istiyoruz. Bu bitkiyi daha fazla alanda ekip, daha çok verim elde etmek istiyorum. İşlerimi daha da büyüterek yurt dışına açılmak istiyorum." dedi.

Kadınların kolaylıkla ekinezya yetiştirebileceğini aktaran Çevik, "Kadın isterse her şeyi yapabilir. Hiçbir kadın eve bağlı kalmasın, mutlaka bir şeylerle uğraşsınlar. Yeter ki kendilerine güvensinler." diye konuştu.

Çevik, kendisine fide desteğinde bulunan ve bitkinin yetiştirilmesi konusunda katkı veren Uşak Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon