Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Uşak Büyükbaş Deri İşletme Tesisi Sayesinde, Uşaklı Deri Sanayicileri Yılın 12 Ayı Üretim Yapabilecekler.

Uşak Büyükbaş Deri İşletme Tesisi Sayesinde, Uşaklı Deri Sanayicileri Yılın 12 Ayı Üretim Yapabilecekler.

Uşak Büyükbaş Deri İşletme Tesisi Sayesinde, Uşaklı Deri Sanayicileri Yılın 12 Ayı Üretim Yapabilecekler.
Uşak Büyükbaş Deri İşletme Tesisi Sayesinde, Uşaklı Deri Sanayicileri Yılın 12 Ayı Üretim Yapabilecekler. Ali Demir
Bu içerik 933 kez okundu.

Uşak Deri Karma OSB’nin yüzde 85’i Avrupa Birliği ve yüzde 15’i Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın desteğiyle hayata geçirdiği 5,2 milyon euroluk “Uşak Büyükbaş Deri İşleme Tesisi” (UBDİT) projesiyle ilgili, bir basın toplantısı yapıldı. Toplantıya; Uşak Deri Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı, Başkan Yardımcısı Uğur Karaca, bölge yöneticileri, Zafer Kalkınma Ajansı yetkilileri ve gazeteciler katıldı.

Projeyle ilgili bir sunum yapan İkada Danışmanlık şirketinden Bahri Aydın, projenin kente artı değer katacağını ve bu konudaki çalışmaların titizlikle takip edildiğini söyledi. Bahri Aydın’ın ardından, projenin seyri ve kente katkılarına değinen Uşak Deri Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı, büyükbaş deri işleme tesisi projesinin kentte alternatif bir üretim modeli olacağını ve yılın 12 ayı işlentisi yapılan büyükbaş derinin ekonomiye katkı sağlayacağını ifade etti.

Günlük 20 ton büyükbaş deri işleme kapasitesinde, ortalama 55 işçinin istihdam edileceği tesisin yönetiminin Uşak Deri Karma OSB tarafından kurulan bir iktisadi teşekkül olacağına dikkat çeken Karahallı, 8 bin metrekarelik kapalı alana kurulan fabrika için şu ana kadar 16 adet makine alındığını ve kalan 16 makinenin de yıl sonuna kadar temin edileceğini kaydetti.

Tesisin pandeminin yol açtığı olumsuz koşullar nedeniyle daha önce bildirilen tarihe nazaran daha geç faaliyete geçeceğini söyleyen Karahallı, “Normal şartlarda Eylül 2021’de tesisi açmayı hedefliyorduk, fakat dünya genelindeki koşullar ve pandemi nedeniyle, Şubat 2022’ye kadar bir sarkma olacak. Biz tesisi bölgemize açmakla, sadece küçükbaş deri işletmesi yapan sanayicimize de bir alternatif model sunacağız. Büyükbaş derinin avantajı yılın 12 ayı işlenmesi. Çünkü, çanta, kemer, ayakkabı ve mobilya gibi sektörler, büyükbaş deriyi yoğun olarak kullanıyorlar. Tedarik zincirinin önemli bir parçası olan büyükbaş derinin ilimizde işlenmeye başlanacak olması ve yayılması, yılın 6 ayı çalışmak zorunda kalan deri sanayicimize yeni bir ufuk açacak. Bu sayede yıl 12 ay çalışma imkanı doğacak ve ilimize daha fazla katma değer yaratacağız” dedi.

TESİSİ UŞAK DERİ KARMA OSB İŞLETECEK

Tesisin bir kamu iktisadi teşekkülü mantığı ile kurulduğunu vurgulayan Karahallı, “Tesisimizi bir kamu iktisadi teşekkülü modeliyle işleteceğiz ve fabrikamızdan, büyükbaş derisini getiren tüm üreticilerimiz yararlanabilecektir. Bu noktada bölge yönetimimiz tesisten birinci dereceden sorumlu olacak ve bu tesisin bir model olması için ne gerekiyorsa yapacaktır” diye konuştu.

Öte yandan Başkan Karahallı, sunumunun ardından, toplantıya iştirak eden gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon