Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Bulgaz Dağı Yörükler Şenliği Üzeyir Yaylalasında Gerçekleştirildi,

Bulgaz Dağı Yörükler Şenliği Üzeyir Yaylalasında Gerçekleştirildi,

Bulgaz Dağı Yörükler Şenliği Üzeyir Yaylalasında Gerçekleştirildi,
Bulgaz Dağı Yörükler Şenliği Üzeyir Yaylalasında Gerçekleştirildi, Ali Demir
Bu içerik 930 kez okundu.

Salgın hastalık korana nedeni ile 3 yıldır yapılamayan Bulgaz Dağı Yörükleri Yörük Şenliği 19 Haziran Pazar günü Üzeyir Yaylasında gerçekleştirildi.
16.yapılan şenliğe katılım beklenenden çok oldu.Çevre illerden gelen yörük temsilciler de katılım sağladı.
Şenlik programı sabah saatlerinde saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayıp Kuran-ı Kerim tilaveti ve Mehter Takımı Gösterisi ile devam etti.Banaz Belediye Başkanı ve Yörük Beyi olan Zafer Arpacı günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yaptı,yörük kültürünün önemini vurguladı. Daha sonra yöresel sanatçılarımızdan halk müziği sanatçıları Gaip Ali, Alim Toker, Yücel Otman, Nail Kaya ve Ali Aydoğdu sahne aldılar ve deyim yerindeyse izleyicilere müzik ziyafeti sundular.Daha sonra yöremizin tanınmış Türk Halk Müziği sanatçıları,Fatoş Kadıoğlu ve Fatma Meşe Öz sahne aldılar ve söyledikleri birbirinden türküleriyle Üzeyir yaylasını salladılar.
Programın sonunda cirit gösterileri yapıldı,gösteriler ilgiyle izlendi.Yörükler düzenlenen şenlikle güzel bir gün geçirdiler.
Yörük Şenliği, en güzel çadır , yörük güzeli seçmeleri ve sponsorlara plaket takdimi ile sona erdi.
Program Banaz Bulgaz Dağı Yörükler Derneği Başkanı Musa Güneş ve Banaz Belediye Başkanı ve aynı zamanda Yörük Beyi olan Zafer Arpacı koordinatörlüğünde gerçekleşti.
Bulgaz Dağı Yörük Şenliği’ne kurum müdürlerinin ve siyasi parti temsilcilerinin katılımı yüksekti. Yörük Şenliğine Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay, Banaz Kaymakamı Musa Aydemir, Uşak İl Genel Meclis Başkanı Nuri Demir,Banaz Ak Parti İlçe Başkanı Eşref Çelik, Uşak Ak Parti İl Başkanı Fahrettin Tuğrul, Uşak CHP İl Başkanı Ali Karaoba, Sivaslı Belediye Başkanı Hürriyet Şafak, her yıl belirlenen Yörük Beyliğini yine Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı aldı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon