Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Ashwagandha Mucizesi

Ashwagandha Mucizesi

Ashwagandha Mucizesi
Ashwagandha Mucizesi Ali Demir
Bu içerik 695 kez okundu.

2022 yılı mezunu Diyetisyenim.6 aydır ofisimde yüzyüze ve online danışan kabulüne başlamış bulunmaktayım.

İlk yazımda son dönemde yeni yeni karşımıza çıkan bir bitkisel takviyeden bahsedeceğim.

ASHWAGANDHA MUCİZESİ

Aynı zamanda fitoterapik bir bitki olan ashwagandha ;uykusuzluk,depresyon,panik atak ve neredeyse tüm inflamasyon süreçlerinde geleneksel tıbbın vazgeçilmezidir.

Tiroid fonksiyonları ,hipo ve hiper tiroidi,Haşimato gibi tiroid bozukluklarının tedavisinde kullanılır.Kortizol salınımını dengeleyerek bölgesel zayıflamada etkindir.Ashwagandha sadece bunları dengelemekle kalmaz.Seratonin gibi stres hormonlarına etki eder.Bu sayede anksiyeteyle başa çıkmamıza yardımcı olur.Kan şekerini düzeylerini dengeler;içeriğindeki flavonoidler ve fenolik yapılar nedeniyle anti-diyabetik etkiye sahiptir. Özellikle flavonoidler kan şekerini düşürücü hipoglisemik etkiye sahiptir bu nedenle ashwagandha kan şeker düzeylerinin dengelenmesine yardımcıdır. Ayrıca insülin direnci ve inflasmasyonun baskılanması sürecine de yine bu nedenle yardımcıdır.

Kanserle Mücadeleye Yardımcıdır; Anti-tumoral etkisi nedeniyle kanser hücrelerinin büyüme ve gelişiminin baskılanmasını sağlar.Özellikle meme,akciğer ve sindirim kanallarındaki kanser hücrelerinin çoğalmasını engeller.İmmüniteyi güçlendirir ve antioksidan etkiye sahiptir.Kas gücü fiziksel aktivite performansını arttırmaktadır. En doğru kullanımı ekstratının gıda takviyesi haline dönüştürülmesi ve böylelikle günlük dozların kesinleştirilmesidir. Günlük dozlara hekiminiz ile birlikte karar vermek en doğrusudur. Doz aşımı olması durumunda çeşitli yan etkiler yaratabilmektedir. Ayrıca; hamile ve emziklilerde; MS, lupus, romatoid artirit gibi otoimmün hastalıklara sahip kişilerde kullanılması önerilmemektedir.

Sağlıkla kalın,sağlıkla yaşayın….

Diyetisyen Sevgi Erdinç

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon