Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Vali Salim Demir, “Ahilik Kardeşlik Demektir; Birlik, Beraberlik Ve Dayanışmayı Temsil Eder”

Vali Salim Demir, “Ahilik Kardeşlik Demektir; Birlik, Beraberlik Ve Dayanışmayı Temsil Eder”

Vali Salim Demir, “Ahilik Kardeşlik Demektir; Birlik, Beraberlik Ve Dayanışmayı Temsil Eder”
Vali Salim Demir, “Ahilik Kardeşlik Demektir; Birlik, Beraberlik Ve Dayanışmayı Temsil Eder” Ali Demir
Bu içerik 1050 kez okundu.

11. Ahilik Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında, Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Başkanları ve temsilcileri, Vali Salim Demir’i makamında ziyaret ettiler.
 
Ticaret İl Müdürü Abdulhafiz Bozdağ, Uşak Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Atalay Savaş, Yılın Ahisi İsmail İstek ve esnaf temsilcilerinin katıldığı ziyarette, hafta münasebetiyle gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında Vali Salim Demir’e bilgi verildi. Vali Salim Demir, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyetini ifade ederek,  Ahilik Haftasının İlimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.
 
Vali Salim Demir, gerçekleştirilen ziyarette yaptığı açıklamada; “Dünyadaki bütün ülkelerin böyle bir Ahilik teşkilatına ihtiyacı var. Çünkü Ahilik kardeşlik kelimesinden geliyor. Dolayısıyla birliği, beraberliği ve dayanışmayı da temsil ediyor. Daha da önemlisi, günümüzü en çok ilgilendiren boyutuyla, haksız rekabet ve haksız kazanç gibi benzeri şeylerin dermanı ve çaresi ahilikte yatıyor. Eğer biz Ahilik mefhumunu,  ülkemizde ve dünyada yaşatırsak, sağlam bir zemine oturursak ve devamını da sağlarsak, az önce belirtmiş olduğum haksız rekabet ve haksız kazanç gibi durumlardan kurtulmuş oluruz. İşte onun için Ahilik herkese lazım. Bu nedenle, sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu geleneği yaşattığınız için. Biz de bu konuda sizlerle beraber bu işe desteğe hazırız” dedi.
 
Mesleklerin, el sanatlarının devamının sağlanması konusunda da bir değerlendirme yapan Vali Salim Demir, sözlerine şöyle devam etti; “Çırak yetiştirmek, mesleğin devamını sağlamak ve yaşatmak amacıyla, özellikle el sanatları anlamında herkese çok önemli görevler düşüyor. Bu konuda da biz tüm devlet kurumları ile birlikte ortak kurslar açmak suretiyle, mesleklerin devamını sağlayabiliriz.”
 
Uşak Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Atalay Savaş, kendilerine verdiği desteklerinden dolayı teşekkür ederek,  Vali Salim Demir’e hediye takdiminde bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Salim Demir, ziyaret sonrası konuklarına teşekkür etti.
 
Hafta münasebetiyle, Vali Salim Demir gerçekleştirilen ziyaretin ardından 11. Ahilik Haftası Eski Meslek ve Zanaatlar Fotoğraf sergisini ziyaret ederek, sergide yer alan fotoğraflar hakkında da bilgi aldı.
 
11. Ahilik Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında gün sonunda, 15 Temmuz Şehitler Meydanında düzenlenen programa da katılan Vali Salim Demir, programın açılış konuşmasında şunları söyledi: “Ahiliğin bir kardeşlik olduğunu vurgulamak istiyorum. Çünkü ancak insanlar kardeş olduklarını kabul ettiklerinde bu kadar fedakâr, bu kadar cömert ve bu kadar çalışkan olabilirler. İşte bana göre ülkemizde ve dünyada huzur ve güveni sağlamanın reçetelerinden biri de bu düsturlarda yatmaktadır. 26 Ağustos 1071'de Sultan Alparslan Anadolu’yu bize bir daha geri verilmemek üzere, yurt kıldıktan sonra 13. yüzyılın başında Ahi Evran-ı Veli’yi Anadolu'nun içerisinde sanat erbabı ile beraber ahiliği, yetiştirilmek ve yeşertmek için mücadele ve çalışmalarına başladı. Ondan sonra da Selçuklu'da, Osmanlı Devleti'nde ve Türkiye Cumhuriyeti'nde ahiliğimizi bugüne kadar yaşattık. Biz istiyoruz ki bu güzel düsturlar kıyamete kadar bu güzel kardeşlik anlayışıyla, insanlara sanat üretmek, insanlar için hizmet üretmek anlayışı yaşasın ve daim olsun. Aynı şekilde Kurtuluş Savaşında Gazi Mustafa Kemal Atatürk, zafer kazandıktan sonra aynen şöyle söylemiştir: ‘Eğer siyasi başarılarımızı ekonomik başarılarla taçlandırmazsak, başarılarımız daimi ve kalıcı olamaz’. İşte aynı anlayış içerisinde eğer bir ülkede siyasi başarı sağlamışsa, bağımsızlık elde etmişse, o işin başlangıcı ve ana çerçevesidir. Ondan sonra da toplumdaki huzurun, güvenliğin, eğitim-öğretimde ve insanlara hizmette kalitenin sağlanması için ahilik gibi ekonomik bir başarının da mutlaka sağlanması gerekiyor. Bu duygu ve düşüncelerle 11. Ahilik haftasını tebrik ediyorum, tüm esnafımıza hayırlı bereketli kazançlar diliyorum. Ülkemizin içinden geçmekte olduğu bu ekonomik savaşta ekonomik saldırılarda birlik ve beraberlik içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği gibi tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet olarak ilelebet ülkemizi ileriye taşımak ve yaşatmak için ahilerimizle beraber elbirliğiyle hep beraber çalışmaya davet ediyorum”.
Konuşmasının ardından vali Salim Demir, Yılın Ahisi İsmail İstek’e kaftan giydirerek altın hediye etti.
Program toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından müzik şöleniyle devam etti.

Kaynak: Uşak Valiliği Web Sitesi

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon