Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Emzirme Döneminde Beslenme

Emzirme Döneminde Beslenme

Emzirme Döneminde Beslenme
Emzirme Döneminde Beslenme Ali Demir
Bu içerik 3378 kez okundu.

Emzirme döneminde annenin beslenmesine dikkat etmesi hem kendi beslenmesi hem de çocuğunun beslenmesi için oldukça önemlidir. Peki bu dönemde nelere dikkat edilmelidir madde madde inceleyelim.

Öncelikle uyandıktan yarım saat içinde kahvaltıya başlanmalıdır. Kahvaltı ile en son öğün arasında yaklaşık 10 saat gibi ara olduğunu ve gece emzirdiğinizi düşünürsek sağlam bir kahvaltı şarttır.Anne sütünden sonra protein kalitesi en yüksek  gıda yumurtadır ve her gün bir adet mutlaka tüketilmelidir.

Ara öğünleri de arada atlamak lazım tabi. Sık beslenmek  devamlı süt üretimi için önemlidir.Bu ara öğünler de meyve kuruyemiş süt ayran kefir  az şekerli sütlü tatlı gibi seçeneklerden faydalanabilirsiniz.

Sağlıklı tahılların gücünden faydalanabilirsiniz. Mesela bulgur ile hem sütünü arttırıp hem de B grubu vitaminleri ve lif ihtiyacını karşılamış olursunuz.

Öğle ve akşam öğünlerine çorba ile başlamak ve sonrasında kaliteli protein kaynakları içeren bir ana yemek , yanına bol salata ve tam tahıllı ekmek tüketerek yeterli ve dengeli beslenmiş olursunuz.

Ve en önemlisi hepimizin bildiği üzere su.Bir insanın günlük su ihtiyacı 2-2,5 litre arasında iken bu miktar emziren bir anne için en az 3 litredir ve suyu su olarak tüketmek gerekmektedir içilen çay ve kahveler bu gereksinimi karşılamamaktadır.Mineral takviyesi için günde 1 şişe maden suyunu aromasız olmak şartıyla tüketebilirsiniz.

Doyarak ve sağlıklı beslenerek kendi sağlığınız ve bebeğinizin sağlığına katkıda bulunabilirsiniz.

 

Diyetisyen Aslınur ULUSOY

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon