Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Hatipler Köyü’nde domateste Entegre Ve Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi Sertifika Töreni Yapıldı

Hatipler Köyü’nde domateste Entegre Ve Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi Sertifika Töreni Yapıldı

Hatipler Köyü’nde domateste Entegre Ve Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi Sertifika Töreni Yapıldı
Hatipler Köyü’nde domateste Entegre Ve Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi Sertifika Töreni Yapıldı Ali Demir
Bu içerik 1553 kez okundu.

18.08.2017 tarihinde İlimiz Banaz İlçesi Hatipler köyünde 45 dekar alan 30 üretici ile sürdürülen Örtüaltı Domateste Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi kapsamında, İl Müdürümüz Erkan KAHRAMAN, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Murat KAHRAMAN Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Murat ERDEM, Banaz İlçe Müdürü İsmail ÜNAL, teknik personel ve üreticilerimizin katılımıyla sertifika töreni düzenlendi.

İl Müdürümüz Sayın Erkan KAHRAMAN konuşmasında; ‘’ Üreticiler olarak birlikte hareket etme ve kooperatifleşmenin önemini vurguladı. Kooperatifleşip kaliteli ürün elde ederlerse pazarlarda ürünlerini daha iyi fiyatlardan satabileceklerini, giderlerini ise kooperatif çatısı altından daha uygun fiyatlara temin edebileceklerini böylelikle karlarının artacağını söyledi.’’

Sertifikaya almaya hak kazanan üreticilerimize İl Müdürümüz tarafından sertifikaları takdim edildi. 122 dekar sera alanı ile ilimizde sebze üretimi için önemli bir potansiyel olan Hatipler Köyü’ nde Proje çalışması 2011 yılından itibaren sürdürülmektedir.

Tarladan sofraya güvenilir gıda arzının sağlanması taze sebze ve meyvede ihracat ve iç tüketimde yaşanan kalıntı sorununun çözülmesi çevre ve insan sağlığı ile fauna ve floranın korunması açısından, üreticilerimize toprak hazırlığından başlayıp hasada kadar bitki yetiştirme zirai mücadele faaliyetleri, entegre mücadele prensipleri doğrultusunda çevre dostu mücadele yöntemleri uygulanılarak en son çare olarak kimyasal mücadele uygulanmakta olup, kalıntı sorunu olmayan sağlıklı, güvenilir ürün yetiştirilmesi amaçlanmıştır.  Doğal düşmanların korunması ve desteklenmesi,

Tarla, bahçe ve bağların periyodik olarak kontrol edilmesi, Ürünlerin hasat öncesi pestisit kalıntılarının denetlenmesi, çiftçilerin kendi tarlası ve bahçesinin uzmanı haline getirilmesi, Pestisitlerin çevreye bulaşmasının önlenmesi amaçlı çalışmalar hedeflenmiştir.

         Bu bağlamda Nisan ayından itibaren proje için üretici seçimleri ile çalışmalara başlanılmış olup kullanılacak fidelerin seçiminde dikkat edilmesi gerekenler, yetiştirme döneminde görülen hastalık ve zararlılar ile mücadele, ilaçlama ile hasat arasında bekleme süresi ile ilgili hassasiyetler üreticilerimize çalışma sezonu boyunca aktarılmıştır.

      Uygulama kayıt defterleri EKÜY bayraklarımız dağıtılmıştır. Mümkün olduğunca kimyasal mücadele den kaçınabilmek adına Domates güvesine karşı Tuta tuzaklarımız üreticilerimizin seralarına asılması sağlanmıştır.

                Hasat öncesi denetim kapsamında EKÜY üreticilerimiz den alınan domates numuneleri Denizli İl Gıda Kontrol Laboratuvarı Müdürlüğünce pestisit analizleri yaptırılmıştır. Analiz sonuçlarına göre EKÜY üreticilerimize sertifikaları ve logoları teslim edilmiştir.  Sertifikaların üreticilerimize hayırlı olmasını, bol ve bereketli kazanç getirmesini dileriz.

 

Kaynak:Uşak İl Tarım Müd.Web Sitesi

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon