Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Hamam Boğazı Termal Tesislerinde Yapılacak Olan Sağlık Kompleksi İçin İlk Adım Atıldı

Hamam Boğazı Termal Tesislerinde Yapılacak Olan Sağlık Kompleksi İçin İlk Adım Atıldı

Hamam Boğazı Termal Tesislerinde Yapılacak Olan Sağlık Kompleksi İçin İlk Adım Atıldı
Hamam Boğazı Termal Tesislerinde Yapılacak Olan Sağlık Kompleksi İçin İlk Adım Atıldı Ali Demir
Bu içerik 2551 kez okundu.

   Uşak İlinin en büyük termal kaynaklarının bulunduğu Banaz Hamam Boğazı Termal Bölgesi’nde Banaz Belediyesi tarafından yapılan ve faaliyete geçmek üzere olan Termal Tesislerin ardından Termal Sağlık Kompleksi yapılması için fizibilite çalışması yapılmasına yönelik Hibe Başvurusu, Zafer Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi.

Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde değişen dünya görüşü ile beraber yaşam kalitesine verilen önemin artması, insan sağlının korunmasında doğal kaynakların kullanılmasına öncelik verilmesiyle doğal tedavi unsuru olan termal suların, daha verimli kullanılması büyük önem kazanıyor.

 2000’li yıllarda nüfusun %17’si,65 yaşın üzerinde olan Avrupa’da bu oranın 2025 yılında % 20’ye çıkacağı ifade ediliyor.

Özellikle alım gücü yüksek olan Avrupa ülkelerinde yaşayan 50 yaş üzeri insanlar, sağlıkta önleyici tedavi ve rehabilitasyon için termal sağlık komplekslerinin bulunduğu ülkelere yoğun talepte bulunuluyor.

Bu amaçla Banaz Belediyesi tarafından hazırlanan Termal Sağlık Kompleksi ve Rehabilitasyon Merkezinin yapılabilmesi için Zafer Kalkınma Ajansına Fizibilite projesi hazırlanması amacı ile yapılan başvuru kabul edildi.

Uşak Üniversitesi ve Uşak İl Özel İdaresinin iştirakçi olarak yer aldığı hibe projesi ile termal sağlık kompleksi için bir detay fizibilite raporunun hazırlanacağı ifade ediliyor.

Yapılacak fizibilite kapsamında sağlık kompleksinde düşünülen Kür Merkezi, Klinik Hotel, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, Hastane, Sağlıklı Yaşam Merkezi, Yaşlı Sağlığı Merkezi, Diğer Tanı Ve Tedavi Üniteleri, Toplantı salonları, Spor Alanları ve Sosyal Tesisler için yerleşim planı çıkarılacak, taslak mimari çizdirilecek, tesis donanım ihtiyaç analizi yapılacak, tesis kurulum yaklaşık maliyeti oluşturulacak, sağlık turizmi için pazar analizi yapılacak, sağlık kompleksi organizasyon yapısı oluşturulacak ve işletme maliyetinin finansal ve mali analizi çıkartılacak.

Hamam Boğazı Termal Turizm Bölgesinde 7400 yatak kapasitesine sahip alanlar bulunuyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon