Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
Koruma  Tedbiri Ve Uzaklaştırma Kararı
AV.Fatma URAL

Koruma Tedbiri Ve Uzaklaştırma Kararı

Bu içerik 1306 kez okundu.
Reklam

Bu dünyada kadın ve çocuk olmak her zaman çok zor olmuştur. Aile yaşamında da kadın hep fedakar olmuş, çocuklarını iyi yetiştirmeye çalışmıştır.  Ama maalesef ki kadınlarımız  ve çocuklarımız hak ettikleri değeri asla göremedikleri gibi üstüne üstelik çoğu zaman baskı, şiddet, hakaret, tehdite maruz kaldığı yetmezmiş gibi, son yıllarda kadınların ve çocuklarımızın  nefes almaya çalışması bile ne yazık ki başta şiddet meyillisi kocaları  ve babaları olmak üzere ailedeki diğer bireyleri rahatsız etmiş demek ki, kadınlarımız ve çocuklarımız  yok yere saçma sapan erkeklerin egoları, güçlerinin savunmasız minnacık yavrulara yetmesi sebebiyle acımasızca öldürülmektedir. Bu durumun bir şekilde önüne geçmek ve azaltmak amacıyla  2012 yılında 6284 sayılı “AİLENİN KORUNMASI VE KADINA KARŞI ŞİDDETİN ÖNLENMESİ” kanunu çıkartılmıştır .Bu kanunun  en çok kullanılan  ve merak edilen maddesi UZAKLAŞTIRMA KARARI olduğu için. Bu yazımda daha çok uzaklaştırma kararı nasıl alınır, uzaklaştırma kararı almak için nereye başvurulur, uzaklaştırılan kişi karara uymaz ise hangi cezayı alacağı gibi soruları cevaplamaya çalışacağım.

            Öncelikle uzaklaştırma kararı sadece fiziksel şiddet için değil kişiye uygulanan her türlü fiziksel, cinsel, ekonomik şiddet için alınabilir, ayrıca   sadece koca için değil  aynı ev içerisinde yaşayan diğer bireylerde uzaklaştırılmasına karar verilebilir.   

UZAKLAŞTIRMA KARARININ İÇERİĞİ

Şiddet uygulayan kişiye evden uzaklaştırma kararı verilebileceği gibi çeşitli koruma tedbirlerine karar verilebilir.

KORUMA TEDBİRİ NİTELİĞİNDE

1-Kişinin müşterek konuttan uzaklaştırılması

2-Çocuklara yaklaşma yasağı

3-Hakaret Tehdit yasağı

4-Bulunduğu eve, okula veya işyerine yaklaşamama

5-Her türlü iletişim kurulmasının yasaklanması

6-Çocuklar ile görüşürken bir üçüncü kişinin refakatçi bulunması

7-Korunan kişinin eşyalarına zarar verememesi

8-Silah taşıyan kişi görevi icabı silah taşısa bile silahı kurumuna teslim etmesi

9-Tedavi gerektirecek alkol yada madde bağımlılığı durumlarında tedavi  için başvurulmasının sağlanması gibi.

UZAKLAŞTIRMA KARARI NASILŞ ALINIR VE SONUÇLARI NELERDİR.

Uzaklaştırma kararı için Polis, Jandarmaya başvuracağı zaman   kişinin bizzat ilgili birime giderek başvuruda bulunması ile alınabilir. Ayrıca Cumhuriyet savcılığına veya aile mahkemesine dilekçe ile başvuruda bulunarak uzaklaştırma kararı, her türlü şiddet uygulayan kişi için alınabilir.

UZAKLAŞTIRMA KARARI ALINAN KİŞİ BU KARARA UYMAZ VE YİNE KİŞİYİ RAHATSIZ ETMEYE DEVAM EDERSE NE OLCAK?

Uzaklaştırma kararına uymayan kişiye 3 günden 10 güne kadar zorlama hapsi yaptırımı, ihlalin her tekrarında verilecek zorlama hapsi 15 günden 30 güne kadar uzatılacaktır. Yazımda kısa bir şekilde HER TÜRLÜ ŞİDDET gören bir insanın ilk olarak ne yapabileceğini açıklamaya çalıştım. Şiddet gören kişi uzaklaştırma kararının yanında ceza kanunumuza göre suç oluşturan fiiller için AYRICA  suç duyurusunda bulunulabileceği unutmamalıdır. Yazımı vakit ayırarak okuduğunuz için teşekkür eder ve inşallah bir gün kadınlarımızın, çocuklarımızın ,korunmaya muhtaç insanlarımızın  bu yollara başvurmadan mutlu bir şekilde yaşamasını temenni ederim.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon