Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
İkametgâh (Yerleşim Yeri) Adresinin Doğru Bildirilmesinin Önemi
AV.Fatma URAL

İkametgâh (Yerleşim Yeri) Adresinin Doğru Bildirilmesinin Önemi

Bu içerik 1292 kez okundu.
Reklam

Yazılarımın konularını belirlerken vatandaşlarımızın mağdur olduğu, yanlış bildiği konuları seçmeye gayret ediyorum. Vatandaşımız hak kaybına uğrayıp mağdur olsun istemiyorum. Aslında çok basit görünen birçok konuyu vatandaşlarımız önemsemediği ve sonuçlarını bilmediği için ne yazık ki hak kayıpları yaşadıklarını görüyorum.

Bu konulardan biri de kişinin taşınma veya yaşadığı evden uzun süre ayrılma durumunda ikametgâh adresini değiştirmemesi. Ve adresine gönderilen belgelerden haberdar olmaması bu durumu mağduriyete dönüştürüyor. Vatandaşın bu belgelerden haberi olmadığı zaman itiraz etme şansı da hukukî açıdan mümkün olmamaktadır. Öncelikle yaşadığınız yerle ikametgâh adresinin farklı olması durumunda resmi kurumlardan gelecek her türlü belge ‘Adres Kayıt Sistemi’ndeki kayıtlı adresinize gönderilecektir. Başka önemli konu, resmi kurumlardan gelen belgelerde yasal süreler mevcuttur. Ve bu yasal sürede ilgili kuruma başvuru yapılmadığı takdirde hak kaybına uğrayabilirsiniz.

Mevcut kanuni düzenlemeye göre eğer kişinin ‘Adres Kayıt Sistemi’ndeki adresine tebligat gönderildiğinde kişi artık evde yaşamıyor oluşu tebligatın geçersiz olması için yeterli bir sebep değildir. Posta memuru size ulaşamadığı takdirde muhtara tebligat yapabilir ve bu tebligat geçerli olur. Daha sonrası için yasal süreleri kaçırdığınız için ne yazık ki bir hak talep edemezsiniz.

● Avukat olarak çok tanık olduğum, daha çok erkek müvekkillerimi ilgilendiren bir konu hakkında da uyarmak isterim. Çeşitli sebeplerden eşiniz sizin hakkınızda uzaklaştırma kararı almış olabilir. Bu süreçte farklı bir yerde yaşamak zorunda kalabilirsiniz. Bu durumda ikametgâh adresinizi mutlaka değiştirin. Çünkü ne yazık ki evlilikte bir kere kopma olduğunda tek uzaklaştırma kararıyla yetinilmiyor. Uzaklaştırma kararını takip eden bir boşanma davası ve nafaka davası açılıyor. Ve kişinin ikametgâh adresi, yaklaşamadığı ev olduğu için tüm resmi belgeler o eve gittiğinde; kişi açılan davalardan haberi olmadığı zaman, davalarda bir hak ileri sürememektedir. Bu durumda “Ben bilmiyordum; bilseydim taşırdım; uzaklaştırma kararım olduğu için tebligatıma ulaşamadım” gibi serzenişlerin hukuk nazarında bir değeri olmamaktadır. Herhangi bir mağduriyet yaşamamanız için bu konuda sizleri bilgilendirmek isterim. Eğer uzun süreli bir yerde kalacaksanız ve size gelen bir belgelerin size ulaşmama ihtimali varsa hemen ikametgâh adresinizi taşımanızı tavsiye ederim.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon