Aşı Paralı Hale Geliyor!

Aşı Paralı Hale Geliyor!

Aşı Paralı Hale Geliyor!

DİĞER - 2019-07-08 11:52:27 Bu içerik 1795 kez okundu.

Tarım ve Orman Bakanlığı, küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarda uygulanan aşıları ücretli hale getirdi. karar Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından il müdürlüklerine bildirildi.

Gönderilen tebliğde, “Bakanlığımız Veteriner Enstitüsü Müdürlükleri ve Şap Enstitüsü Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinde üretilen şap, koyun keçi vebası, sığır Brusellozu, koyun ve keçi brusellozu, Mavidil, Şarbon ve Koyun Keçi aşılarının, 8 Temmuz 2019 tarihinden itibaren bir ücret dahilinde İl Müdürlükleri Döner Sermeye İşletmelerine gönderilmesi, İl Müdürlükleri Döner Sermaye İşletmelerince de yetiştiricilerinin hayvanlarına ücret karşılığında tatbik edilmesi, Bakanlık Makamının 02/07/2019 tarihli ve E 1864363 sayılı Olurlarıyla uygun görülmüştür” ifadeleri yer aldı.

VETERİNER HEKİMLER ASIL GÖREVLERİNİ YAPAMAYACAK

Sahada asıl görevi hayvan hastalıkları ile mücadele olan Veteriner Hekimler neden döner sermayenin tahsildarlık görevini yapmak durumunda kalacak. Ayrıca bu uygulama sahada çalışan İlçe Tarım Müdürlüğü personeli ile üreticiyi karşı karşıya getirecek.

 

YETİŞTİRİCİLER DERTLİ

Yetiştiriciler ise zor şartlarda üretim yaptığını dile getirerek, devlettin tarım ve hayvancılık sektöründe destek olmasını beklerken yeni girdi maliyetlerini ortaya çıkardığını söylüyor.  Söz konusu durum yetiştiricilerin hayvanları aşılatmayacağını ve hayvan hastalıkların artacağı şeklinde değerlendirilirken, hayvanlardan insanlara geçen hastalığın artacağı belirtiliyor.  Tasarruf kapsamında yapılan aşı düzenlemesinin ileri ki yıllarda hastalıklara karşı milyarlarca lira harcanmasına sebep olacağı da ifade ediliyor.kaynak:gthb

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER