Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Ahilik Haftası

Vali Salim Demir Ahilik Haftası Dolayısıyla Esnaf Odaları Başkanlarını ve Yılın Ahisini makamında kabul etti

Ahilik Haftası
Ahilik Haftası Ali Demir
Bu içerik 833 kez okundu.

Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Saadettin Öztürk, Yılın Ahisi Semra Güven ve esnaf oda başkanlarını Vali Salim Demir makamında kabul etti. 


Ziyarette konuşan Esnaf Odaları Başkanı Saadettin Öztürk, Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Ahilik kültürünün yaşatılması ve bu geleneğin gelecek nesillere aktarılması için faaliyetlerine devam edeceklerini ifade ederek kutlama programı ile ilgili bilgi verdi. 


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Salim Demir, “Öncelikle 10ncusu kutlanmakta olan ahilik haftamızın hayırlı olmasını diliyor, hem sizlerin için hem de ülke ekonomisi için gelişmeye ve ilerlemeye vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Ebediyete intikal etmiş olan tüm ahilerimize Allahtan rahmet diliyor, hayatta olup da emekliliğe ayrılmış olan ahilerimize de emeklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. 


Sanatla birleşerek kültürümüzün en önemli unsurlarından biri haline gelen ahilik, tarihimiz boyunca gerek Cumhuriyet döneminde gerekse öncesinde Türk devletlerinin ilerlemesinde, gelişmesinde çok önemli katkılar sağlamıştır. 


Ahilik, güzel ahlaki değerlerin barındığı ulvi bir oluşumdur; çünkü, ahiler hile bilmezler; ahiler hak ettiğinden fazla para almazlar; ahiler yanı başındaki esnaf siftah yapmamışsa, siftah yapsın diye müşterisini ona gönderirler. Bunun gibi birçok ahlaki güzellik barındıran ahilik, ticari bir oluşumdan çok daha fazla anlamlar ifade etmektedir.  


Altını çizerek belirtmek istediğim temennim şudur ki, bu güzel özelliklere sahip ahiliğin günümüzde yeniden canlandırılarak, esnafı, sanayicisi, iş adamlarını kapsayacak şekilde tüm sektörlere yayılıp, yaşatılmasıdır. Bunu gerçekleştirmek için el birliğiyle çalışmalıyız. Bu konuda bize düşen görev ne ise biz fazlasıyla yapmaya hazırız. Eğer ülkemizi seviyorsak, ki mutlaka öyledir, bu ahlaki güzellikleri yaşatmalı, dolayısıyla ülkemizin gelişip kalkınmasının önünü açmalıyız. Eğer bir şey özüne uygunsa, daha değerli ve daha kalıcı olur. İşte, bu aziz milletin özüne uygun olan ahiliğin yeniden canlanması için sadece bu hafta değil 365 gün 24 saat çaba sarf etmeliyiz.” dedi.

Kaynak:Uşak Valiliği Web Sitesi

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon