Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Vali Salim Demir, "Banaz ilçemiz kısa bir süre sonra önemli bir termal tesise kavuşacak"

Vali Salim Demir, "Banaz ilçemiz kısa bir süre sonra önemli bir termal tesise kavuşacak"

Vali Salim Demir,
Vali Salim Demir, Ali Demir
Bu içerik 881 kez okundu.

Çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Banaz ilçesine giden Vali Salim Demir, ilçede bulunan Hamamboğazı Termal alanı ve Banaz Belediyesince yaptırılan günü birlik termal tesis inşaatında incelemelerde bulundu. 

 

İncelemeleri sırsına Belediye Başkanı Zafer Arpacı'dan termal alan ve yapılan tesisle ilgili bilgi alan Vali Demir, Hamamboğazı Termal alanının önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu kaydetti. 

 

Tesislerle ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Demir, "Şu anda Banaz Belediyesi tarafından yaptırılmakta olan Banaz Hamamboğazı Termal tesislerinde incelemelerde bulunuyoruz.  Tamamlanmak üzere olan tesisimiz modern bir tesis ancak şunu da vurgulamak gerekir ki buranın özelliği sadece termal su değil, burası aynı zamanda tamamen ormanla çevrili. Karaçama göre daha ılıman iklimlerin orman bitki örtüsü olan sarıçam ormanlarıyla çevrili bu alan termal kaynakları ile doğanın birçok güzelliğini aynı anda bizlere sunmaktadır. Hem termal kaynakların bulunduğu, hem ormanlık bir alan olan Hamamboğazı aynı zamanda İzmir-Ankara kara ve demiryollarının da içinden geçmesiyle ulaşım açısından da önemli bir avantaja sahiptir" dedi.  

 

Banaz Hamamboğazı Termal Tesisi inşaatı son aşamaya geldiğini ifade eden Vali Demir, "Tesisin açılışını şartlar uygun olur ise 29 Ekim günü, olmazsa da Kasım ayı içinde inşallah hep birlikte gerçekleştireceğiz. Dün Uşak şehir merkezinde restorasyon çalışmaları devam eden tarihi camilerde incelemelerde bulunmuştuk. Açılış konusu gündeme gelmişken belirteyim ki, bu camilerimizin Kurşunlu camisi haricindekilerin tamamında restorasyon çalışması yıl sonuna kadar bitirilmiş olacaktır. Uşak, hem tarihi yapıları, hem doğal güzellikleri, hem de termal kaynaklarıyla çok ciddi bir turizm potansiyeline sahip destinasyon bölgesidir.  Bu destinasyonlarda eksiğimiz turizm tesisleridir. İlimizin bu potansiyelini iyi değerlendirerek ulusal ve uluslararası yatırımcıları bölgemize çekmeliyiz. Açılacak tesis Hamamboğazı termal alanının tanıtımı için kıvılcım olacaktır. Bu tesisten faydalanmak için Hamamboğazına gelen turistlerimiz bölgedeki güzellikleri gördükçe, verilen hizmetten memnun kaldıkça en iyi tanıtımı yapacaklardır. En iyi tanıtıcı buraya gelip, burayı gören insanlardır. Tesisimizin şimdiden hayırlı olmasını, termal suyun da insanlarımıza şifalar getirmesini diliyorum" dedi. 

 

Vali Salim Demir Hamamboğazı Termal tesislerinde gerçekleştirdiği incelemenin ardından akşam saatlerinde ilçeden ayrıldı. 

Kaynak:Uşak Valiliği Web Sitesi 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon