Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Vali Demir, "Muhtarlar devletin, vatandaşla buluştuğu en yakın kapısıdır."

Vali Demir, "Muhtarlar devletin, vatandaşla buluştuğu en yakın kapısıdır."

Vali Demir,
Vali Demir, Ali Demir
Bu içerik 690 kez okundu.

Çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Banaz ilçesine giden Vali Salim Demir, köy muhtarlarıyla bir araya gelerek istişarede bulundu. 

 

İlçe Tarım Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıya Vali Salim Demir'in yanı sıra İlçe Kaymakamı İrfan Demiröz, Belediye Başkanı Zafer Arpacı, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Albay Yalçın Baysal, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, daire müdürleri ve muhtarlar katıldı. 

 

Toplantıda konuşan Vali Salim Demir, Muhtarların devletle millet arasında önemli bir köprü vazifesini yerine getirdiğini ifade ederek, muhtarların devletin, vatandaşla buluştuğu en yakın kapısı olduğunu kaydetti. 

 

Son 15 yılda vatandaşla  devletin kaynaşması ve buluşması anlamında önemli mesafeler kat edildiğini ifade eden Vali Demir, "Bizde, yaklaşık 2 aydır neredeyse bütün ilçelerimizi dolaştık, mahallelerimizde toplantılar yaptık,  merkezde çok geniş katılımlı toplantılar gerçekleştirdik.  Bugün de öncelikle ilçe kaymakamlığımıza bir ziyarette bulunduk orada kaymakamımızdan ilçemizle ilgili brifing aldık; sorun ve çözümler ile ilgili değerlendirmenizi yaptık. Sonra da Belediye başkanlığına geçtik orada da aynı şekilde belediye başkanımızdan gerekli bilgileri alıp yapılması gereken işler ile ilgili değerlendirmeler yaptık. Şimdi de bu konuları burada beraber değerlendireceğiz. Eğer toplumumuzu geliştirmek; çağdaş, modern ve dünya ölçeğinde bir konuma getirmek istiyorsak; devletimizin milletimize biçtiği 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize ulaşmak istiyorsak hem devlette görev alan kişiler, hem seçilmiş olanlar, hülasa tüm vatandaşlarımız hep birlikte daha çok çalışmalı, daha çok mücadele etmeliyiz" diye konuştu.  

 

Bir ülkenin gelişmesi için olmazsa olmaz şartlardan bir tanesinin vatandaşların eğitimli ve sağlıklı hale getirilmesi olduğunu dile getiren Vali Demir, "Sağlıklı nesiller için insanlarımızın, eğitilmiş ve bilinçli bir birey olarak hayata hazırlanması gerekiyor. Onun için hem eğitimde hem sağlıkta şu ana kadar yapılmış olan reform niteliğindeki hizmetleri daha ileri seviyelere çıkarmak için daha çok çalışacağız. Elbette bunların sınırı yoktur, çünkü gelişme, ilerleme belli bir seviye ile sınırlı olacak bir konular değildir. Dolayısıyla biz bugün kamu görevinde olan kişiler olarak bayrağı teslim aldığımız yerden,  her sektörde ve her alanda çok daha ileriye götürmekle vazifeliyiz. Sizlerle beraber,  elbirliği ile,  işbirliği ile ve gönül birliği ile ülkemizi daha üst seviyelere çıkarmak için çalışacağız.

 

Ayrıca, bizim insanımıza uzun vadeli düşünmeyi öğretmemiz lazım. İnsan olarak günübirlik ihtiyaçlarımız olacaktır fakat devletimizin ve milletimizin ilerleyebilmesi için kısa, orta ve uzun vadeli planlarımızın olması lazımdır. Bu planlara da herkesin ama herkesin katkı sunması gerekir ki daha çok ilerleyelim.  Vatandaş olarak elbette Devletimizden hizmet talep etme hakkımız var ancak yine vatandaş olarak bu hizmetlerin daha iyi olması için bize ne görev düşüyor demeli ve Devletimize yardımcı olmalıyız" dedi. 

 

Konuşmasının ardından muhtarların sorunlarını dinleyen Vali Salim Demir, toplantı sonunda hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Kaynak:Uşak Valiliği Web Sitessi

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon