Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Banaz’ın Güllüçam (Erceş) Köyü’nde Mera Islah Çalışmaları Devam Ediyor

Banaz’ın Güllüçam (Erceş) Köyü’nde Mera Islah Çalışmaları Devam Ediyor

Banaz’ın Güllüçam (Erceş) Köyü’nde Mera Islah Çalışmaları Devam Ediyor
Banaz’ın Güllüçam (Erceş) Köyü’nde Mera Islah Çalışmaları Devam Ediyor Ali Demir
Bu içerik 1959 kez okundu.

Tarım il Müdürlüğünce hazırlanan Mera Islah ve Amenajman Projeleri kapsamında meralarımızın otlatma kapasitesinin arttırılması, ot kalitesinin iyileştirilmesi, köyün kaba yem açığının kapatılması ve hayvancılık ile uğraşan üreticilerimizin gelirlerinin arttırılması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda İlimiz Banaz İlçesine ait Güllüçam Köyünde mera ıslah çalışması yürütülmektedir.

Çalışmalarımızın son halini görmek üzere Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Murat KAHRAMAN, Teknik ekibimizden Ziraat Yüksek Mühendisi Serpil DEMİRCİ, Ziraat Mühendisi Ali Ufuk AKIN, Ziraat Mühendisi Ersan ALTINAY ve Güllüçam Köyü Muhtarı Hasan ÇELİK ile birlikte incelemelerde bulunuldu.  

Güllüçam köyümüzün toplam mera varlığı 2.402 dekar olup 480 dekar alanda yapay mera tesis edilecektir. Projemiz 2017 yılında başlamış olup 2019 yılının sonuna kadar devam etmesi planlanmaktadır. Proje kapsamında ilk yıl 480 dekar arazi üzerinde sürüm işlemleri yapılarak (mekanik mücadele)  baklagil, hubabat ekimi yapılacaktır. Yöreye ait otlayan hayvanların tercih etmediği, otlatma güçlüğü yaşatan istilacı bitki olan başta Kofa bitkisinin ve diğer yabancı otların arazi üzerinden uzaklaştırılıp ve baskı altında tutulacaktır. İkinci yıl ekimi yapılan yem bitkilerinin hasadı yapıldıktan sonra çok yıllık yem bitkilerinin karışımıyla yapay mera tesis edilecektir. Tesis edilen bu alan bir yıl boyunca hayvan girişine kapatılacak olup bitki gelişiminin tamamlanması sağlanacaktır. Ayrıca arazi üzerine hayvanların su ihtiyacını karşılamak amacıyla bir adet büyükbaş ve bir adet küçükbaş betonarme sıvat yapılacak olup üçüncü yıl yapay mera tesisimiz köy halkına ait hayvanların kullanımına açılacaktır.

Bakanlığımız olarak üreticilerimizin alın terinin değer bulup refahlarını arttırmaya yönelik olarak ıslah çalışmalarımız devam edecektir.

Kaynak; Uşak il tarım müdürlüğü

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon