Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Demokrasi nöbetinde Uşak halkı Şehitler Meydanında tek yürek

Milli Birlik ve Demokrasi nöbetinde Uşak halkı Şehitler Meydanında tek yürek oldu

 Demokrasi nöbetinde Uşak halkı Şehitler Meydanında tek yürek
 Demokrasi nöbetinde Uşak halkı Şehitler Meydanında tek yürek Ali Demir
Bu içerik 7869 kez okundu.

Hafta başında 15 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen hain darbe girişiminin sene-i devriyesi münasebetiyle tüm yurtta olduğu gibi Uşak ilimizde de çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. İhanetin unutulmaması ve unutturulmaması adına Cumhurbaşkanlığının himayelerinde düzenlenen programların yanı sıra her ilde hafta boyu yoğun bir ilgi ve katılımla çok sayıda program yapıldı. Uşak Valiliğinin ve ildeki kurum ve kuruluşların katılımlarıyla yürütülen program kapsamında darbe girişiminin meydana geldiği gün olan 15 Temmuz 2016 tarihinin üzerinden tam bir yıl sonra 15 Temmuz 2017 aynı saatlerde meydanlar yine milletine, devletine, bayrak ve bağımsızlığına aşık binlerce insanla doldu taştı.

Gün içinde yürütülen programların ardından akşam saat 22.00’da belediye önünde Vali Salim Demir’in de katılımıyla bir araya gelen protokol mensupları ve binlerce Uşaklı mehteran eşliğinde İsmet Paşa Caddesi üzerinden 15 Temmuz Şehitler Meydanına doğru yürüyüşe geçti. Mehteranın marşları ve tekbirler eşliğinde Türk bayraklarıyla gerçekleşen yürüyüş Şehitler Meydanına kadar devam etti. Meydanda tüm şehitlerimizin hatırasına gerçekleştirilen saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşının ardından protokol üyeleri birer konuşma yaptı.

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı konuşmaların  canlı olarak dev ekranlara yansıtıldığı programda Vali Salim Demir de coşkulu kalabalığa hitaben bir konuşma yaptı.

15 Temmuz 2016 tarihinde çok hareketli saatlerin yaşandığı Sincan ilçesinde kaymakam olarak görev yaptığını Akıncı Üssü ile ilçede yer alan büyük askeri birliklerin darbeye verdiği desteği engellemek üzere bizzat verdiği talimatlarla enerjisinin kesilmesini sağladığını, yolların kapatılarak kara birliklerinin hareket kabiliyetinin engellendiğini ifade etti. Vali Demir o gece Türk halkının büyük bir cesaret ve kahramanlık örneği sergileyerek tanklar ve uçaklarla mücadele ettiğini, elinde taşıdığı bayraktan başka, herhangi bir silahı bulunmayan ve her biri bir kahraman olan aziz vatandaşlarımızdan 249’unun şehadete yürüdüğünü sözlerine ekledi.

Vali Demir konuşmasına şöyle devam etti: “Darbe Türkiye’yi işgal edilebilir hale getirilmek üzere tasarlandı. Eğer darbe başarılı olsaydı Türkiye dış güçler ve içerdeki hain işbirlikçilerle işgal edilecekti. Ancak onların hesabı tutmadı, zannediyorlardı ki halk okunacak bir bildiri ile evlerine kapanacak, kimse vatanı için bir şey yapmayacaktı. Şanlı tarihi kahramanlıklarla dolu aziz ecdadın torunları, Ömer Halisdemir gibi yüzlerce şehit ve binlerce gaziyle o gece bin yıllık tarihimizdeki kahramanlıklardan biri daha gerçekleşti. 16 Temmuz sabahında devlet milletiyle birlikte tek yürek oldu. Türk milleti bir kez daha canıyla kanıyla vatanına, bayrağına sahip çıktığını gösterdi. 249 şehit ve 2000nin üzerinde gazisiyle yazılan bu destanı unutmayacağız, unutturmayacağız. Bugünkü huzur, birlik ve dirliğimizi işte bu kahramanlara, o gece bu akşam olduğu gibi meydanları, köprüleri, yolları dolduran, devletin binalarını darbecilere karşı koruyan, bayrak ve bağımsızlığına sahip çıkan  vatanseverlere borçluyuz. Şu anda da Uşak’ta bu kadar coşkulu ve yoğun bir katılımla, birlik ve beraberliğimizi gösterdiniz. Devletim adına hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, Türkiye genelinde okunan yüzbin hatmi şerifin duaları ve Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. 00:13’te tüm minarelerde yükselen salalar huzur ve huşu içinde dinlendi. Gecenin ilerleyen saatlerinde mehteran bölüğü icra ettiği eserlerle ilgiyle dinlendi.

15 Temmuz Şehitler Meydanında programlar ve salalarla başlayan nöbet devam ediyor. 

Kaynak Uşak valiliği Web Sitesi 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon