Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Nadir Görülen Şah Damar Tümörleri

Nadir Görülen Şah Damar Tümörleri

Nadir Görülen Şah Damar Tümörleri
Nadir Görülen Şah Damar Tümörleri Ali Demir
Bu içerik 3301 kez okundu.

Dil, Ses Telleri, Nefes Borusu gibi hassas bölgelere yakın olan Şah Damarı Tümörleri hayatı tehdit etmiyor ancak kalıcı hasarlara yol açabiliyor. Tümör damar üzerindeki kan basıncı ayarlama darlığı, yutma güçlüğü gibi şikâyetlere neden olur. Bu tarz belirtilerde kişiler mutlaka bir kulak, burun, boğaz uzmanına başvurmalıdırlar. Zaman zaman da boyunda şişlik ve ağrılık hissi, ele gelen kitle de olabiliyor. Bazen ise hiç belirti vermeyebiliyor. Tümör sıklıkla 1, bazen 2 fındık büyüklüğünde ve şah damarının ayrım noktasından köken alır. Nadir görülen Şah Damarı Tümörleri 3 tipten oluşuyor. Damara yapışık olmayan basit tip olarak tanımladığımız Tip 1,Damarı 180 derece saran Tip 2 ve damarı 360 derece saran Tip 3 bu tümörler genellikle iyi huyludurlar ancak bulundukları bölge itibarıyla mutlaka çıkarılmaları gerekir. Çünkü burası dile, ses tellerine, nefes borusuna yakın ve hassas bir bölgedir. Ayrıca Şah Damarının ve beyne giden top damarların bulunduğu bölgedir.

İrfan Bey ele gelen kitle ile hastanemize başvurarak Kalp ve Damar Cerrahı Doç.Dr.A. Barış DURUKAN ile görüşmüştür.

 Kalp ve Damar Cerrahı Doç.Dr.A.Barış DURUKAN;”En nadir olanı Tip 3’dür.Bizim hastamızda 57 yaşında erkek hasta idi. Hasta boynunda ele gelen kitle ile başvurmuş ve İzmir’de dış merkezde görüşülerek tomografi ile tanı konmuş, yüksek riskli olarak cerrahi önerilmiştir. Daha sonra Medical Park Uşak Hastanesine başvuran hasta değerlendirildi. Önce Ankara Hacettepe Üniversitesi radyoloji bölümünde tümöre embolizasyon yapıldı. Bu tümör çok vasküler (damarlı)olduğu için cerrahide kanamayı azaltmak amaçlı bu işlem uygulanır. Daha sonra hasta 2,5 saatlik bir operasyona alındı ve ana şah damarından başlayıp kafa ve yüz şah damarına uzanan 8*3,5 cm’lik tümör etraf dokularına ve şah damara hasar vermeden çıkartıldı.”

Bir gün yoğun bakım ve 2 günlük servis tedavisinin ardından taburcu edilerek günlük yaşamına geri dönen İrfan YAVAŞ, başarılı bir ameliyat ve kısa süreli bir tedavinin ardından eski sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek; ”Başta değerli doktorum Doç.Dr.A.Barış DURUKAN olmak üzere tüm Medicalpark ailesine teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon