Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Vali Demir, "Köylerimizi kalkındırmak ve geliştirmek istiyorsak tarıma dayalı sanayi tesilerini kırsalda da kurmamız gerekir"

Vali Demir, "Köylerimizi kalkındırmak ve geliştirmek istiyorsak tarıma dayalı sanayi tesilerini kırsalda da kurmamız gerekir"

Vali Demir,
Vali Demir, Ali Demir
Bu içerik 1026 kez okundu.

Sivaslı İlçesi Karaboyalık Köyünden Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) yüzde 60 hibe desteğiyle kurulan Murat Merzan'a ait büyükbaş hayvan tesisin açılışı Vali Salim Demir tarafından gerçekleştirildi. 

 

Açılış programına Vali Salim Demir'in yanı sıra İl Jandarma Komutanı Albay Yalçın Baysal, Sivaslı Kaymakamı Önder Koç, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. 

 

Açılışta konuşan TKDK Uşak İl Koordinatörü Hasan Duru, tesisin TKDK'dan yüzde 60 oranında hibe desteğinden faydalandığını belirterek "IPARD programı sayesinde Uşak'ta üretim alanında makineleşme artmakta ve özellikle genç yatırımcılara ve kadın yatırımcılara yönelik pozitif ayrımcılık uygulanmaktadır" dedi. 

 

Programda konuşan Vali Salim Demir ise yaptığın konuşmasında gerçekleştirdiği köy ziyaretlerinde köylerde genç nüfusunun kalmayışının ve köylerin küçüldüğünün anlatıldığını ifade ederek şunları söyledi, "İşte bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bu tesisler bana köylerde vatandaşlara aktarılan sorunun çözümü için örnek bir ilaçtır. Köylerimizi geliştirmek, kalkındırmak istiyorsak tarıma

dayalı sanayinin ve tarımsal işletmelerin mutlaka ve mutlaka ülkemizin büyük yerleşim yerlerinde kurulduğu gibi köy yerleşim yerlerimizde, kırsal alanlarımızda da kurmayı başarmamız gerekiyor. Bu işi başaran işletme sahibine ve bu işletmenin, bunun gibi ilimizin birçok yerinde hayata geçirilen işletmelerin kazandırılmasında emeği geçen, tarımsal ve kırsal kalkınmayı destekleme kurumumuzun tüm çalışanlarına ve en başta bu ufku bize veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey ve bakanlar kurulumuza da huzurlarınızda bu tesis ve tüm tesisler için şükranlarımızı sunuyorum" dedi.

 

Vali Demir, "Eğer biz bu tesisleri sağlıklı olarak çalıştırırsak, kırsalda yaşayan diğer  vatandaşlarımıza örnek olacağını özellikle vurgulamak istiyorum. Onun için bu tesislerimize elbirliğiyle sadece işletme sahibine yükü bırakmadan, tüm kurumlarımızla, tüm köy halkımızla sahip çıkmamız gerekiyor. Bu güzel örnekler ne kadar çoğalırsa ülkemizin kalkınması, gelişmesi ve ilerlemesi o kadar hızlanacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti için biçtiğimiz 2023 hedeflerimize, 2053 ve 2071 hedeflerimize ulaşmamız kolaylaşacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle ben yeniden bu tesisin açılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

 

Vali Demir konuşmasının ardından Murat Ercan’a temsili hibe çekini takdim ederek, tesis açılışını gerçekleştirdi.  

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon