Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

17 Kasım Dünya Prematüre Günü

17 Kasım Dünya Prematüre Günü

17 Kasım Dünya Prematüre Günü
17 Kasım Dünya Prematüre Günü Ali Demir
Bu içerik 1665 kez okundu.

Medical Park Uşak Hastanesinde 17 Kasım Dünya Prematüre Günü yoğun bir katılımla kutlandı. Prematüre doğan bebeklerle ilgili farkındalığı artırtmak ve prematüre bebeklerin yaşam hakkına dikkat çekmek amacıyla Medical Park Uşak Hastanesinde etkinlik düzenlendi. Medical Park Uşak Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanları, prematüre bebek sahibi anne babaları ile bir araya geldi. Düzenlenen etkinlikte Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlusu  Uzm.Dr. Selçuk GÜREL, temel olarak prematüre bebek bakımında nelere dikkat edilmeli konusunda bilgiler vererek, ailelerin sorularını cevapladı. Katılımcı ailelerin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm.Dr. Sabahat DERİCİ ile geçen sıcak sohbetin ardından patik asma ve pasta kesme töreni ile hastanemizde mutlulukla kutlandı.

Genel Müdür Yrd. Uğur MİRZA;” Doğan her on bebeğin birisi prematüre doğmaktadır. Tüm dünyada erken doğan bebeklerin ve ailelerin, onlara bakan hekim, hemşire ve yardımcı personellerin sorunlarını çözmek için 17 Kasım Dünya Prematüre Günü olarak kutlanmaktadır. Bizler Medical Park Uşak Hastanesi olarak farkındalık yaratmak amacıyla yönetimimiz, doktorlarımız, hemşirelerimiz ve prematüre bebeklerin aileleriyle bir araya gelerek bu günü kutlamak istedik. Davetimizi kırmayıp gelen herkese çok teşekkür ederiz.” Dedi.

Uzm. Dr. Selçuk GÜREL;’’Türkiye'de yıllık doğum oranlarının yüksek olması nedeniyle prematürelik çok ciddi bir boyutta, her doğan 10 bebekten birinin prematüre olarak dünyaya gelmekte. Bu artışta beslenme bozuklukları, düşük sosyoekonomik düzey, alkol ve sigara tüketimi önemli rol oynamaktadır. Bütün bunlar dikkate alındığında sorunun birçok boyutu olduğu ve aslında bütün toplumu ilgilendirdiği görülmektedir.
Aile desteği çok önemli
Yoğun bakım sürecinde anne-baba desteği bebeklerin gelişimini olumlu etkiliyor. Bebekleri Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde izlenen anneler, uygun giysilerle belirli saatlerde bebeklerini ziyaret edebiliyor, bebeklerin beslenmesine ve bakımına katılarak bebeğin yasam savaşında O’na destek oluyorlar’’ dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon