Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Vali Salim Demir'in 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Vali Salim Demir'in 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Vali Salim Demir'in 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı
Vali Salim Demir'in 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı  Ali Demir
Bu içerik 621 kez okundu.

Cenab-ı Hakkın kainatın en şereflisi olarak yarattığı insan elbette ki dünyanın en değerli varlığıdır. Her insanın, başta yaşama hakkı olmak üzere önemli ve vazgeçilmez hakları mevcuttur. Ancak şu durum da yaşamın bir gerçeğidir ki bazı vatandaşlarımız, gerek doğuştan gelen, gerekse sonrasında meydana gelen hastalık ve kazalar sonucunda engelli durumda bulunmaktadır. 

Devlet olarak bize düşen, engelli vatandaşlarımızın haklarını gözeterek, yaşantılarında karşılaştıkları sıkıntılardan, mümkün olanları ortadan kaldırmak, kalkması mümkün olmayanları da en asgari düzeye çekmektir. Bu kapsamda devletimiz son 15 yılda bir çok alanda gerçekleştirdiği gibi engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin en üst seviyelere çıkarılması anlamında da reform niteliğinde düzenlemeler yapmıştır. 2005 yılında çıkarılan Engelliler Kanunu ile eğitim hizmetlerinden bakım hizmetlerine, istihdamdan ayrımcılığın önlenmesine kadar engellilerimizi ilgilendiren pek çok konuda tarihi nitelikte atımlar atılmış; 2010 yılında yapılan Anayasa değişikliği ile bu reform süreci bir üst aşamaya taşınarak, engellilere yönelik pozitif ayrımcılık anayasal güvence altına almıştır. 

En gelişmiş ülkeleri dahi geride bırakarak “dünyanın en sosyal devleti” durumunda olan Türkiye Cumhuriyeti, engellilerin hayat şatlarının iyileştirilmesi, sosyal ve ekonomik olarak desteklenmesi, geleceğe güvenle bakmaları konusunda dünyada örnek gösterilecek bir konuma ulaşmıştır. Elbette bunu yeterli görmüyoruz. Devlet olarak engelli vatandaşlarımız ve yakınları için her türlü düzenleme ve desteği arttırarak; eğitim, spor, sanat ve her türlü sosyal etkinliklerde engelli vatandaşlarımızın engellerini ortadan kaldırmanın gayreti içinde olduk, olmaya devam edeceğiz.

Çünkü, yaşamın her alanında başarılı ve mutlu bir şekilde yer almak engelli vatandaşlarımızın da en tabi hakkıdır.   Bu nedenle Devletimizin yaptığı düzenlemeler ve desteklerin yanı sıra üniversitelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve vatandaşlarımız el birliği ile engelsiz bir yaşam oluşturma gayretinde olmalıdır.

Bu duygularla, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, ülkemizdeki ve dünyadaki tüm engelli kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.Kaynak;Uşak Valiliği Web Sitesi

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon