Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Akademisyenler İmam Hatip Lisesi Öğrencileriyle Buluştu

Akademisyenler İmam Hatip Lisesi Öğrencileriyle Buluştu

Akademisyenler  İmam Hatip Lisesi Öğrencileriyle Buluştu
Akademisyenler  İmam Hatip Lisesi Öğrencileriyle Buluştu Ali Demir
Bu içerik 2752 kez okundu.

Uşak Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ile yapılan protokol gereği “Öğrencilere Akademik Bakış Açısı Kazandırma Projesi” kapsamında İlçemizin güzide okullarından Durmuş Tanış Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Miyase Tanış Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde Uşak Ünivesitesi'nden akademisyenler iki okulda ders verdi.

Açılış konuşmasında İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yaşar böyle bir projeye ortak oldukları için okul idaresine, öğretmenlerine ve öğrencilere teşekkür etti.Öğrencilerin gözlerinin pırıl pırıl olduğunu ifade etti. Türkiye'yi değil dünyayı şekillendirmenin gerekli olduğunu ifade eden Yaşar,  Tefsir tarihinden kısaca bahsetti. Öğrencilere başarılar diledi.

Uşak Üniversitesi eski rektörü  Prof. Dr. Sayın Dalkıran öğrencilere başarılı bir eğitim öğretim dileyerek konuşmasına başladı. Mezhepler tarihi hocası olduğunu, Banazlı ve Kızılcasöğüt'lü olduğunu ifade etti. "Bizim öğrencilik dönemimizde zorluklar vardı ama neredeyse tamamı arkadaşlarımızdan  açıkta kalan olmadı. Mesele imam hatipli olmak değil hedefe doğru gidilmesi önemli. Allah'a şükür siz iyi yetişiyorsunuz." dedi.

 "Mezhep denilen şey yoldur. Her yol doğru mudur? Değil. Bunlar uzun uzun konuşulabilir. Ama bunlar (mezhepler) tabii olan şeydir. Ana bir baba bir ama anlaşamayan kardeşler olur. Dinlerde de öyledir. Yorum farkı olması tabidir. Önemli olan elimizdeki iki kaynak Kuran ve Sünnet.  Mezheplerde siyasi veya itikadi açıdan bölünmeler olması normaldir. Ufak tefek şeyleri büyütmek ve dış mihraklar tarafından içimize atılan nifak tohumlarına karşı Kuran'ı ve Sünnet'i iyi bilmek, bu sıkıntıları önleyecektir ve İmam Hatip Okulları'nın şansı burada. Kur'an'ı ve Sünneti en iyi öğrenildiği için bu sorunlara çözüm ürete bilen nesiller yetişiyor." dedi

" Biz öğretmen olduk akademisyen olduk dekanlık yaptık, rektörlük yaptık. Şuna dikkatinizi çekmek istiyorum. İstedikten sonra Allah veriyor. Kendinize hedef belirleyin. Garanti isteyen bir kimsenin garantisi yok. Cep telefonunun garantisi var ama insanın garantisi yok. Onun için İmam Hatip Lisesi'nde beraber okuduğum arkadaşlarımın 20,25 tanesi ahirette. Allah size hayırlı ömürler geçirmeyi nasip etsin. Gün sen osun, busun deyip ayrılık günü değildir.Gümdemle ilgili olarakda gördük ki Dünya milletleri kendisini büyük zannedenlerekarşı çıkmıştır. Birlik içinde olma olma vaktidir." dedi.

Yard. Doç. Dr Hikmet Güktekin, kendisinin kısa bir dönem o zaman adı Banaz İmam Hatip Lisesi iken çalıştığını ifade etti. 

 "Öğretmenlik yaptığım dönemlerde bir bilgi yarışması yapıldı 2000 yılında. İmam Hatip Lisesi olarak diğer okullarında katıldığı bu yarışmada İmam Hatip Lisesi birinci çıkmıştı. Görünürde daha başarılı olduğu varsayılan diğer okullar varken bunu başarabilmek öğrencinin kendine güvenmesiyle ilgiliydi. Onun için kemdinize güvenin, güveninki başarıyı yakalayabilesiniz."

Ben Hadis hocası olarak şunu ifade edeyim;

 "Peygamberimizin sünneti yol gösterir kuran onu ya tasdik eder yada düzeltir. Hadislerin sıhhatini nasıl tespit edeceğiz.

Kendimizi iyi yetiştirmeliyiz. Günümüzde bilgiye ulaşmak kolay birçok tez vb esere ulaşabiliyoruz. Sizler Kuran'ı ve Sünnet'i iyi bilmeniz gerekir. Allah size imrendiğiniz hocaların makamına gelmeyi nasip etsin." diyerek başarı dilekleriyle sözlerini bitirdi.

Yard. Doç. Dr. Ayşe Gültekin, "Okul Müdürümüze çok teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimiz Akademik Bakış Açısı Kazanıyor Projesi önemli bir projedir. Sizlerde bu projeye dahil olmanız konusunda okul idaremize ve öğrtmenlerimize tekrar tekrar teşekkür ediyoruz." dedi.

Kendi alanımızla ilgili olarak, "Hadis konusunda insanların kafası karışık. Sizler farklı alanlarda işler yapacaksınız ama neyin hadis neyin hadis olmadığını toplumumuz size soracaklar. Peygamberimizin risalet görevinin yanında onunda bir beşer olması vardır. Biz, Peygamberimizin beşer olarak ve peygamber olarak  neyi yaptığını bilmek ve ayırmak sorunu çözecektir." dedi ve öğrencilere şu tavsilerde bulundu."Hadisleri kendimize ölçü yapalım ne iş yayarsak yapalım. hayatımızı oldukça kolaylaştıracaktır."

Prof. Dr. Habil Şentürk, "Teşekkür ederim. Hayatta her şeyi hesap ettiğiniz gibi olmuyor. Zevk ve sıkıntıların olduğu bir dünya. Bu dünya imtihan dünyası. Benim branşım psikoloji. Organizmanın çevreye uyumunu inceleyen bilim diye tarif ederler. Ne kadar uyum yaparsak o kadar mutlu oluruz. Mutlu olmanın yollarını akıl ve irade ike bulmak zorundayız. Çok okuyup kendimizi iyi yetiştirmek gereken durum çağımızın önemli ama eski bir söylemi olarak güncelliğini korumaktadır. Sizlere  başarılar dilerim." diyerek sözlerine son verdi.

Okul idaresindenproje hakkında aldığımız bilgiye göre her ay okulda çeşitli akademisyenler bir gün ders verecekler. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Şube Müdürü Murat Demir, İlçe Müftüsü Remzi Karadoğan ve okula proje kapsamında gelen çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri proje ile ilgili çalışmalarından dolayı Okul Müdürü Burhan Taş, Müdür Yardımcısı Ali DİNÇ'i ve öğretmenleri tebrik etti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
BURHAN TAŞ     2017-12-24 Akademisyenlerle bir arada olmaktan,ilmi bakış açısı kazanmaktan ve bunları çocuklarımıza kazandırmaktan çok memnunum.Bu haberin yayınlanmasından dolayı da Hüseyin YALÇIN Hocama çok teşekkür ediyorum.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon