Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Vali Salim Demir, Ulubey İlçesindeki tarihi yapılarda incelemelerde bulundu

Vali Salim Demir, Ulubey İlçesindeki tarihi yapılarda incelemelerde bulundu

Vali Salim Demir, Ulubey İlçesindeki tarihi yapılarda incelemelerde bulundu
Vali Salim Demir, Ulubey İlçesindeki tarihi yapılarda incelemelerde bulundu Ali Demir
Bu içerik 1223 kez okundu.

Bazı inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Ulubey ilçesine giden Vali Salim Demir, köy ve mahalle muhtarlarıyla gerçekleştirdiği istişare toplantısının ardından Ulubey ilçesi Sülümenli köyü sınırları içinde yer alan “Blaundus Antik Kentinde” incelemelerde bulundu.


Blaundus Antik kentindeki incelemeleri sırasında restorasyon planları ve kent hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Salim Demir, antik kentin önemli bir tarihi potansiyelinin olduğunu kaydetti.  


Blaundus Antik kentinde gerçekleştirdiği incelemenin ardından Aksaz köyü sınırları içinde yer allan Aksaz termal kaynağı ve tarihi hamamda incelemelerde bulunan Vali Salim Demir, yetkililerden bilgi aldı.  


Daha sonra İnay köyünde restorasyon çalışmaları devam eden tarihi İnay Kervansarayı ve  tarihi İnay köprüsünde incelemelerde bulunan Vali Salim Demir, restorasyon çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.


İncelemenin ardından köy kahvesinde vatandaşlarla bir araya gelen Vali Salim Demir köyde yapılan yatırımlar ve köyün sorunlarıyla ilgili istişarede bulundu. 


Ulubey ilçesi incelemeleri ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Vali Salim Demir "İnsanlık tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Uşak ili, sınırları içerisinde barındırdığı birçok antik kent ve tarihi eserle çok önemli turizm potansiyeline sahiptir. Bu önemli potansiyeli en kısa sürede ülkemiz turizmine  kazandırmalıyız. İlimiz, tarih ve doğa turizminin yanında, termal turizm yönünden de önemli bir potansiyele sahiptir. Ulubey ilçemizde Aksaz ve Hasköy olmak üzere iki tane termal kaynak mevcut olmasına rağmen buralarda henüz bir tesisleşme olmamıştır.  Ulubey ilçemiz sınırları içindeki Ulubey kanyonları, Blaundus antik kenti ve termal kaynaklarının turizme kazandırılması için çalışmalara başladık. İlçemizin ve İlimizin gelişmesi için el birliğiyle, gönül birliğiyle çalışmalıyız. Eksikliklerimizi görüp onları gidermenin yanında, artılarımızı da en iyi şekilde değerlendirerek her açıdan olumlu yönde ilerlemeliyiz. Dünya devletleri arasında önemli bir konumdayız. Bu konumumuzu  daha da yukarılara çıkarmak için hep birlikte çok çalışmak zorundayız.  Çalışmanın yanında sahip olduğumuz değerlere de sahip çıkmalıyız. Tarihi eserlerin yurt dışına kaçırılmaması ve turizm alanlarının tahrip edilmemesi için vatandaş olarak duyarlı olmalı, bu değerlerimizi korumak için 24 saat mücadele eden güvenlik güçlerimize destek olmalıyız. “ dedi.


Vali Salim Demir’e, incelemeleri sırasında İlçe Kaymakam Vekili Ozan Gazel, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı J. Albay Yalçın Baysal, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Yavuz Yaşa, İl Genel Meclisi üyeleri ve ilgili daire müdürleri  eşlik etti.

Kaynak:Uşak valiliği web sitesi

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon