Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Mahalle Toplantıları Devam Ediyor. Kaymakam Demiröz; 4. Sanayi Devrimini Gençlerle Yakalamalıyız

Mahalle Toplantıları Devam Ediyor. Kaymakam Demiröz; 4. Sanayi Devrimini Gençlerle Yakalamalıyız

Mahalle Toplantıları Devam Ediyor. Kaymakam Demiröz; 4. Sanayi Devrimini Gençlerle Yakalamalıyız
Mahalle Toplantıları Devam Ediyor. Kaymakam Demiröz; 4. Sanayi Devrimini Gençlerle Yakalamalıyız Ali Demir
Bu içerik 1517 kez okundu.

İlçemizde Vatandaşla Buluşma kapsamında yapılan Mahalle Toplantılarının üçüncüsü 08.01.2018 tarihinde ilçemiz Dilek Mahallesinde Mehmet-Makbule Erdem İlkokulunda Kaymakam Demiröz Başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya ilçe daire müdürleri, Mahalle sakinleri, Mehmet-Makbule Erdem İlkokulu öğrenci velileri ve Okul Aile Birliği üyeleri, Halime-Ali Kaya İlkokulu Öğrenci Velileri ve Okul Aile Birliği Üyeleri, Mahire Eynel İlkokulu Öğrenci Velileri ve Okul Aile Birliği Üyeleri, İmam Hatip Ortaokulu öğrenci velileri ve Okul Aile Birliği Üyeleri, Mahalle Cami İmamları, Mahalle Muhtarı, okul idarecileri ve öğretmenleri katıldı.

Kaymakam Demiröz; Öncelikle sizlere Sayın Valimizin ve değerli eşinin selamlarını ve sevgilerini iletiyorum. Kendileri vatandaşlarımızın sorunlarının ihtiyaçlarının belirlenmesi noktasında eğitim, kötü alışkanlıkların önlenmesi, akmayan sular, altyapı sorunları konularına oldukça önem vermektedirler.

Dünyada en korktuğum şey idarede akıl ve adaletle hareket etmediğime dair, vatandaşların kalplerinde belirecek ufak bir şüphe ve intibadır. Amacımız, sokaktaki vatandaşımızın sıkıntısını dinlemek, Devletin görevlisi olarak sizlerin de çözüm önerilerinizle birlikte sorunlara çözüm sunmak. İlçemizde yürütülen tüm hizmetlerin, kamu yatırımlarının Organize Sanayi Bölgesi, kültür merkezi, spor tesisleri, müstakil anaokulu, Kaymakamlık binası, Toplum Sağlığı Merkezi yatırımlarının takipçisiyiz. Banazımızı her alanda topyekün kalkındırmak, modern, daha yaşanılır, daha güzel bir ilçe oluşturmak hedefimiz.

Okullarımızda 5000 öğrencimize uyguladığımız anketlerimizde çocuklarımızın hayallerinin olmadığını gördük. Hayal gücü bilgiden daha önemlidir. Bilim, hayal gücüne ne kadar borçlu olduğunu bilmez. Hayal kurulmayan yerde, insanlar mahvolur. Çocuklarımızın hayal dünyasını zenginleştirmeliyiz, hayali, umudu olmayan, araştırmayan, sorgulamayan bir neslin kimseye faydası dokunmaz. Bu kapsamda ilçemize müstakil anaokulları yapılması konusunu yakından takip ediyoruz.

Hiç hata yapmayan kişiler hiçbir şey yapmayanlardır. Bırakın öğrencilerimiz hata yapmaktan, yeni şeyler denemekten üretmekten korkmasın. Yaratıcılığın olmadığı ülkeler uygulamacı kalmaya mahkumdur. Dünya şu anda 4. Sanayi devrimini konuşuyor. Sanatı bilimle, bilimi günlük hayatla, günlük hatayı teknolojiyle, teknolojiyi yaşamı kolaylaştırmakla, yaşamı kolaylaştırırken yenilenebilir kaynak üretimleri ve icatlarla beslemek ve artık öğrencilerimize bu yönde eğitim vermek gerekiyor.

Birinci sanayi devrimi buhar gücüyle çalışan makinelerin ortaya çıkardığı devrim, ikinci sanayi devrimi çelik endüstrisi, elektrik, telgraf ve içten yanmalı motorların devrimi. Üçüncü sanayi devrimi ikici dünya savaşı sonrası bilgisayar, elektronik, iletişim ağlarında yaşanan devrim. Dördüncü sanayi devrimi ise otonom cihazlar, 3d yazıcılar, robotik cihazlarda yaşanan devrimdir. Günümüz dünya şartlarına uyum sağlamalı, 4. Sanayi Devrimini Gençlerle yakalamalıyız. Artık eğitim sadece bilgi vermek olmamalıdır. Eğitim; tasarımı, üretimi ve bilgisayar programlarını yazabilmeyi içermelidir. Ünlü bilim insanı Einstein’ın dediği gibi: “Eğitim bilgi vermek ve sadece gerçeklerin öğretilmesi değildir; eğitim düşünmek için aklın eğitilmesidir.” Artık okullarda klasik ve sıkıcı bilgi verme, zorla öğretme yarışını bırakalım ve gençlerin düşünmesini, üretmesini sağlayalım. Ne düşünüyorsanız o olursunuz. Bırakın düş gücünüz, aşağıları değil, yukarıları seyretsin.

Bizlere ilettiğiniz ilçemizdeki sorunlar; yol çalışmaları, kaldırımlar, doğalgaz, elektrik çalışmalarından dolayı bozulan yollar, şehir içi otobüs sefer saatlerinin arttırılması, uzman hekim sayısının arttırılması

konularının takipçisiyiz. Belediye Başkanımızın belirttiği üzere, Doğalgaz çalışmaları bittiğinde yollar düzeltilecek, gerekli yerlere çocuk parkı yapılması, otobüs sefer saatleri konularını belediyemiz takip etmektedir. İlçemizdeki tüm sıkıntılar hakkında ilçe amirlerimiz gerekli çalışmaları yapacaktır. Toplantıya katıldığınız için sizleri kutluyor, hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Dedi. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon