Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Bu Mantar İşinde Ekmek Var

Bu Mantar İşinde Ekmek Var

Bu Mantar İşinde Ekmek Var
Bu Mantar İşinde Ekmek Var Ali Demir
Bu içerik 2261 kez okundu.

Banazlı mantar üreticilerinden Erkan Kaya ve Ramazan Demir, istiridye mantar üretimi konusunda sitemize açıklamalarda bulundular.130 metre karelik bir alanda üretim yaptıklarını, son derece modern ve hijyenik ortamda yapılan mantar üretiminde yılda dört kez hasat yaptıklarını, bu işletmeden yılda toplam 15 ton mantar ürettiklerini bu üretilen mantarın yüzde yetmişini toptancı tüccarlara verdiklerini kalan kısmını da Banaz’daki tüketicilere verdiklerini açıkladılar. Üretilen mantarın toptancılara kilogramı 550-600 kuruş arasında satıldığını belirttiler.

       Üreticiler, iş takibinin düzenli olarak yapılması halinde ve kompos üretiminin de üretici tarafından hazırlanması durumunda mantar üretiminin kazançlı bir sektör olduğunu açıkladılar. Üreticilerden Erkan Kaya, mantarın kurumuş halde olanının da toptancılığını yaptıklarını, kuru mantarın kilogramını da 20-30 TL arasında aldıklarını bunları pidecilere, çorba salonlarına ve ilaç firmalarına verdiklerini belirtti.

     Son olarak istiridye mantar üreticileri Erkan Kaya ve Ramazan Demir, mantar üretimi bilinçli bir şekilde yapılırsa bu işte ekmek var dediler. Bu konuda bilgi almak isteyenler 05442760464 nolu telefondan Ramazan Demir’e,05373971558 nolu telefonla da Erkan Kaya’ya ulaşabilirler.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon