Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Varislerde Siyonoakrilat Emrolizasyonu

Varislerde Siyonoakrilat Emrolizasyonu

Varislerde Siyonoakrilat Emrolizasyonu
Varislerde Siyonoakrilat Emrolizasyonu Ali Demir
Bu içerik 1095 kez okundu.

Damarsal hastalıklar arasında en ciddi konuma sahip olan Varis, hem tehlikeli hem de tehlikesiz olduğu söylenebilir. Bu ayrımı yapmak için sorunun toplardamar genişlemesi ya da kılcal damar problemi olup olmadığına bakılmalıdır. Kapakçık bozulmasına bağlı olarak ortaya çıkan toplardamar genişlemesi asıl sorun olup, tedavi edilmediğinde şikâyetleri artarak bacak yaralarına ve pıhtılaşmaya neden olmaktadır. Kılcal damar ise nedeni tam olarak tespit edilememiş olup, estetik yönden kötü görünüme neden olmaktadır. Bunun dışında ciddi bir riski yoktur. 
Varis tedavisinde gelinen son nokta Siyanoakrilat emrolizasyon uygulama yöntemidir. Avrupa da yeni yaygınlaşan bu yöntem ve bu yöntemi yapan ilk isimlerden Kalp Damar Cerrahisi Doç.Dr.A.Barış DURUKAN Milano’dan sonra İtalya, Portekiz, İspanya ve Azerbaycan’dan gelen davetler üzerine vaka gerçekleştirmek ve  oradaki doktorlara bu yöntemi öğretmek amacıyla davetleri geri çevirmemiş ve toplamda 15 ameliyat gerçekleştirmiştir. Doç.Dr.Ahmet Barış DURUKAN Varislerde Siyonoakrilat Emrolizasyonu ile ilgili şu bilgileri verdi;
“Siyanoakrilat ablasyon/enjeksiyon tedavisi, lazer/radyofrekansa benzer şekilde safen venin ultrasonografi eşliğinde kanüle edilmesi, bir kateter yerleştirilmesi, ancak farkı olarak bu kateterden siyanoakrilat enjekte edilmesi prensibine dayanmaktadır. Siyanoakrilat vücuttaki damar balonlaşması, atar damar-toplardamar arası iştirak vs. gibi durumlarda kullanılan bir çeşit doku yapıştırıcısıdır. Damar içine verildiğinde hızlı bir reaksiyona girerek katılaşmakta ve damarı bu şekilde kapatmaktadır. Diğer yöntemler gibi ısı enerjisi üretilmediğinden çevre dokularda hasar oluşmamakta ve çevre dokuları korumak amaçlı enjeksiyon ihtiyacı olmamaktadır. Dolayısıyla anestezi gereksinimi yoktur ve ameliyat sonrası ağrı oluşmamaktadır. Ameliyathane şartlarında, lokal anestezi ile yapılabilmektedir. Yine diğer yöntemlere üstün olarak varis çorabı ihtiyacı yoktur.
Sonuç olarak daha güncel ve basit olan siyanoakrilat enjeksiyon yöntemi, anestezi gereksinimi olmaması, ameliyat sonrası ağrı ve çevre doku hasarı oluşturmaması ve en önemlisi varis çorabı gereksinimi olmaması sebebiyle güvenilir ve konforlu bir yöntemdir. Hastalar bir gün sonrasında bile işe başlayabilmekte ve şikayetlerinden kurtulmaktadır. “

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon