Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Maliye Bakanı Naci Ağbal Utso’da Sanayici Ve İş Adamlarıyla Buluştu

Maliye Bakanı Naci Ağbal Utso’da Sanayici Ve İş Adamlarıyla Buluştu

Maliye Bakanı Naci Ağbal Utso’da Sanayici Ve İş Adamlarıyla Buluştu
Maliye Bakanı Naci Ağbal Utso’da Sanayici Ve İş Adamlarıyla Buluştu Ali Demir
Bu içerik 705 kez okundu.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Uşak ziyareti programında UTSO’da sanayici ve işadamlarıyla bir araya geldi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, ilimizdeki ziyaret ve incelemeleri kapsamında Uşak Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıya katıldı.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odasında (UTSO) düzenlenen "Ekonomik Görünüm Vergisel Düzenlemeler Reform Gündemi" toplantısında sanayiciler ve iş adamlarıyla bir araya gelen Bakan Ağbal yaptığı konuşmada, büyük bir sanayi geçmişi olan, kalkınan ve büyüyen Uşak’ın kendilerini ümitlendirdiğini söyledi.

Türkiye ekonomisinin 2017’de yüzde 7,4 büyüyerek G20'nin en hızlı büyüyen ülkesi olduğunu anımsatan Bakan Ağbal, bu yıl da Orta Vadeli Program’da konulan hedeflere doğru ilerlendiğini, 2018’de büyümenin devam edeceğini, ihracatta hedeflerin yakalanacağını, geçen yılın son çeyreğinde düşme eğilimi görülen enflasyonu daha aşağı çekmeyi öncelikli konulardan biri haline getirdiklerini kaydetti.

Bakan Ağbal, imalat sanayisinde, Ar-Ge, yenilik, tasarım, makine teçhizat alımları, OSB’lerde altyapı yatırımları gibi pek çok alanda KDV istisnası sağladıklarına dikkati çekerek, teşvik belgeli yatırımlar üzerindeki vergisel yükleri düşürdüklerini, kadın istihdamını teşviğe devam ettiklerini, ihracatta KDV iadesinin hızlandırılması noktasında çalışmalar yaptıklarını belirtti.

UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Selim Kandemir iş dünyası olarak Türkiye’nin hedeflerine ulaşması için çalıştıklarını dile getirerek, "Özellikle 2016 yılındaki zorluklara rağmen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde bizlere sağlanan destek ve teşviklerle ekonomide yüzde 7,4 büyüme yakaladık. Vatanını en çok seven, işini en iyi yapandır felsefesi ile yola devam ettik." ifadelerini kullandı.

Uşak Valisi Salim Demir Bakan Naci Ağbal’ın teşrifleri ile düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, köklü sanayi altyapısına sahip Uşak’ın teşvikler ve desteklerle çok ciddi ivme kazanarak büyüdüğünü söyledi.
Vali Salim Demir konuşmasına şöyle devam etti: “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Hükümetimizin de destekleriyle son 15 yılda Uşak gerçekten hem sanayide hem de devlet kamu yatırımları anlamında çok ciddi bir ivme kazanmış ve bugünlere gelmiştir. Önceki dönemlerde daha farklı atmosferlerde dokumacılığın merkezi olan Uşak, özel girişimde de şeker fabrikası ve sanayicilik anlamında merkezi konumunda olmuştur. Uşak'ta şu anda mevcut sanayi bölgemiz ve yeni yer seçimini gerçekleştirdiğimiz Banaz Organize Sanayi Bölgesi ile artık ülke ölçeğinde hatta dünya ölçeğinde adından söz ettirir bir konuma süratle ilerlemektedir. Sanayimizin ve girişimcimizin daha sağlıklı bir ortamda ilerlemesini Cenabı Haktan niyaz ediyorum. Bu konudaki tüm destek sahiplerine de özellikle kurumlarımız adına teşekkür ediyorum. Son olarak da yeni seçilmiş olan Ticaret Sanayi Yönetim Kurulu Başkanımıza ve Yönetim Kurulumuza hayırlı olsun diliyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.”

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon