Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Termal Turizmde Yeni Destinasyon Uşak Çalıştayı Utso’da Gerçekleşti

Termal Turizmde Yeni Destinasyon Uşak Çalıştayı Utso’da Gerçekleşti

Termal Turizmde Yeni Destinasyon Uşak Çalıştayı Utso’da Gerçekleşti
Termal Turizmde Yeni Destinasyon Uşak Çalıştayı Utso’da Gerçekleşti Ali Demir
Bu içerik 905 kez okundu.

Dünyada giderek büyüyen termal turizm pazarından pay almak isteyen pek çok doğal güzelliğe ve ilklere sahip olan Uşak, 
"Termal Turizmde Yeni Destinasyon Uşak" çalıştayında sektörün uzmanlarını bir araya geldi. 
Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) konferans salonunda düzenlenen çalıştayın açılış konuşmasını yapan Uşak Valisi Salim Demir, ilin önemli jeotermal kaynaklara sahip olduğunu söyledi. Vali Demir, özellikle Banaz İlçesi Hamamboğazı bölgesi ile merkeze bağlı Kayağıl köyü yakınlarındaki tesisleşmelere dikkat çekerken, ‘’Uşak’ın kısa sürede termal turizmde önemli atılımlar kaydedeceğini’’ belirtti.
Çalıştayda, AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay ve Alim Tunç da, termal kaynakların kent ekonomisine sağlayacağı katkılara değinerek, kaynakların verimli kullanılması için her türlü desteğe hazır olduklarını belirttiler.
İki gün sürecek olan çalıştayda; Uşak Valiliği, Uşak İl Özel İdaresi, Uşak Üniversitesi, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, Uşak Belediyesi, Zafer Kalkınma Ajansı, Banaz Belediyesi ve birçok katılımcı kurum Uşak turizminin gelişmesi için yapılan çalışmaları anlatırken, Uşak’ın termal turizmde yeni destinasyon olması için görüşleri ve önerilerini aktaracaklar.
Bugünkü yapılan çalıştayla, Uşak’ın sağlık ve termal turizm de önemli bir potansiyele sahip olduğunun vurgulandığını belirten UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir; ''Uşak pek çok sektörde yaptığı girişimlerle kalkınmaya rol model olmuştur. Uşak’ın termalle gelen kalkınmada da rol model olması için oda olarak kendimize düşen adımları atmaya hazırız. Termal havzalarımızın değerlendirilmesi, şehir ekonomimize ve istihdama olumlu katkılara sağlayacaktır. Uşak turizmi termal turizm ile 12 ay boyunca canlılık kazanacaktır’’ dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon