Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Eşme kilimlerindeki motifler, içimizdeki sıcaklığı, umudu, sevgi ve dostluğu ifade ediyor

Vali Salim Demir, "Eşme kilimlerindeki motifler, içimizdeki sıcaklığı, umudu, sevgi ve dostluğu ifade ediyor"

Eşme kilimlerindeki motifler, içimizdeki sıcaklığı, umudu, sevgi ve dostluğu ifade ediyor
Eşme kilimlerindeki motifler, içimizdeki sıcaklığı, umudu, sevgi ve dostluğu ifade ediyor Ali Demir
Bu içerik 1012 kez okundu.

Haberin galerisi için tıklayın!

Bu yıl 22.'si düzenlenen ve dün başlayan Uluslararası Eşme Kilim Kültür ve Sanat Festivali için resmi açılış töreni düzenlendi. 

İlçe merkezinde gerçekleştirilen Festival açılış törenine, Vali Salim Demir, Milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Albay Yalçın Baysal, İlçe Kaymakamı Ozan Gazel, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. 

Törende konuşan Vali Salim Demir her kilimin ayrı bir hikaye anlattığını ifade ederek, "Kilimler, içimizdeki sıcaklığı, umudu, sevgi ve dostluğu ifade ediyor. Sevginin, sabrın ve kültürün ilmek ilmek, rengarenk dokunduğu Eşme kiliminin şöhreti artık Uşak ve Türkiye sınırlarını aşmıştır." dedi. 

Vali Demir, festivali büyütmeyi hedeflediklerini dile getirerek, şöyle konuştu: "Geçen iki yıl içerisinde festivalin gerçekleştirilememesi çok üzücü. Bundan sonra festivallerimizi ve etkinliklerimizi daha güçlü yapacağız. Ülkemizi geliştirmeye kalkındırmak için el birliği ile işbirliği ile gönül birliği ile devam edeceğiz. Bütün yörelerimizin doğal, tarihi, kültürel zenginliklerini tanıyacağız, tanıtacağız. Bunlara vesile olan festivallerimizi de uluslararası düzeyde yapmaya devam edeceğiz. Buradaki zenginlikler bizim olduğu kadar Türkiye'nin ve dünyanın zenginlikleri."

Halk oyunları gösterilerinin ardından açılış töreni sona eren Festival etkinlikleri kapsamında akşam saatlerinde TRT halk müziği sanatçısı Oktay Çıvgın ile Mustafa Ceceli konser verecek.

 

Kaynak:Uşak Valiliği Web Sitesi

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon