Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Vali Salim Demir Aziz Şehitlerimizi Ve Kahraman Gazilerimizi Rahmet Ve Şükranla Yad Ediyorum

Vali Salim Demir Aziz Şehitlerimizi Ve Kahraman Gazilerimizi Rahmet Ve Şükranla Yad Ediyorum

Vali Salim Demir  Aziz Şehitlerimizi Ve Kahraman Gazilerimizi Rahmet Ve Şükranla Yad Ediyorum
Vali Salim Demir  Aziz Şehitlerimizi Ve Kahraman Gazilerimizi Rahmet Ve Şükranla Yad Ediyorum Ali Demir
Bu içerik 771 kez okundu.

Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıldönümü törenlerle kutlandı. İsmet Paşa Caddesi Tiritoğlu parkında düzenlenen törene, Vali Salim Demir ile birlikte, Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve İsmail Güneş, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Cumhuriyet Başsavcısı Bünyami Korkmaz, Rektör Vekili Prof. Dr. Ömer Karahan, protokol mensupları, daire amirleri, şehit ve gazi dernekleri temsilcileri, diğer sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Uşaklı vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Uşak’ın Kurtuluş Günü dolayısıyla Vali Salim Demir’e gönderilen kutlama mesajları okundu.

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uşak Valisi Salim Demir’e gönderdiği kutlama telgrafında, “Uşak ilimizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde vatandaşlarımıza tebriklerimi iletiyorum. İstiklal Mücadelesi, vatanı canlarının üstünde tutan kahramanlıklarıyla tarihe mal olan tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakârlıkları, aziz milletimizin bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkma kararlılığı sayesinde zaferle neticelenmiştir. Böyle kutlu bir anlayışla kadim medeniyetimizin mirası üzerine kurulan cumhuriyetimizin kazanımlarıyla korumak, yaşatmak muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak, yeni başarılarla daha da güçlendirmek suretiyle geleceğe taşımak için büyük bir azimle çalışmaya devam ediyoruz. Bu inançla istiklal savaşımızın bütün kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyorum. Uşak’ın bu gurur gününü tekrar kutluyor, tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum” dedi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da kurtuluş günüyle ilgili Vali Salim Demir’e gönderdikleri kutlama mesajlarının okunmasının ardından, Belediye Başkanı ve Uşak Milletvekilleri de birer konuşma yaptılar.

Vali Salim Demir de Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıldönümü münasebetiyle törene katılanlara hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Çok kıymetli Uşaklılar, çok kıymetli gazilerimiz ve kurtuluş günü kutlamamıza iştirak eden çok kıymetli katılımcılar, 1 Eylül'ün kazanılmasında çok değerli hizmetler alan Uşaklıların evlatları kıymetli hemşerilerim, kurtuluş günü programımıza hepiniz hoş geldiniz.

Bu güzel vatanı bize hediye eden, canlarıyla bu vatan toprağını sulayan tüm şehitlerimizi, cesaretleri takdire şayan gazilerimizi, rahmetle minnetle anıyorum, hepsinden Allah razı olsun, mekanları cennet olsun, ruhları şad olsun.

Kıymetli katılımcılar, şanlı tarihi yüzlerce yıl öteye uzanan necip milletimizin kutlu geçmişi, ağustos ayı zaferlerle doludur ve bu ayın ayrı bir yeri vardır. 1071'de 26 Ağustos'ta Sultan Alparslan Anadolu'yu fethederek burayı bizlere vatan kılmıştır, aynı şekilde 30 Ağustos 1922 yılında Başkomutanlık Meydan muharebesini kazanarak Kurtuluş Savaşı'mızın çok önemli bir dönüm noktası yaşamıştır. Kurtuluş Savaşı mücadelesi Uşak’a çok yakın bir mevkide gerçekleşmiştir. Aynı şekilde bugünden sonra hemen akabinde 1 Eylül 1922'de Türk Ordusu ve kahraman Çeçeli Murat gibi vatan sevdalıları, Uşaklıların başlatmış oldukları direnişle Uşak, düşman işgalinden kurtarılmıştır. O günden bugüne bayrağımız gönderde şerefle dalgalanmaktadır.

Devletimizin bulunduğu bu coğrafya zor bir coğrafyadır. Sultan Alparslan'ın söylediği gibi burayı ebedi olarak vatan bildik, dolayısıyla her türlü zorluğa fedakarlığı katlanarak bugün ve yarın vatanımızı korumaya müdafaa etmeye devam edeceğiz.

Tarihte, birçok kahramanlıklara ve başarılara sahip olduğumuz gibi 15 Temmuz hain alçak girişimi karşısında da milletimizin göstermiş olduğu o müthiş fedakarlıklar ve kahramanlıklar içeren o destansı direnişle dirilişi yakalamışız ve ülkemizi o günün sabahında 16 Temmuzda canını feda eden 250 şehidimiz ve gazilerimizle vatanımızı, bayrak ve bağımsızlığımızı korumuşuz.

Bu mücadelenin bugün de farklı bir çeşidi ülkemiz üzerinde yeniden cereyan etmektedir. Ekonomik bir saldırı ile karşı karşıyayız, daha önceki programlarda da ifade ettiğim gibi bayrağımız neyse Türkiye Cumhuriyeti devletimizin parası da aynı şekilde bizim için değerlidir, kıymetlidir hem bayrağımızı hem paramızı hem ülkemize ve milletimize bugünden sonra da her türlü mücadele ve fedakarlıklarla korumaya kararlıyız. Aynı şekilde Sayın Cumhurbaşkanımızın müteaddit defalar söylediği gibi tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet ilkesi etrafında 81 milyonu yekvücut yaparak 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize yürümeye devam edeceğiz. Bu uğurda fedakarlıklarda bulunan, gayret gösteren tüm vatandaşlarımıza devletimiz adına teşekkür ediyorum. Cenabı Allah bir daha bizlere bir eylüller yaşatmasın, Yüce Allah’tan göstereceği fetihleri niyaz ediyorum, hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum.”

Vali Salim Demir’in konuşmasının ardından, Uşak ve yöresinin halk oyunlarını içeren bir gösteri sunuldu.

Halk oyunları gösterinin ardından, “Fotoğraflarla Dünden Bugüne Uşak” sergisi Vali Salim Demir ve protokol mensuplarını katılımıyla açıldı.

Fotoğraf sergisinin gezilmesinin ardından kurtuluş günü kutlama programı sona erdi.

Kaynak:Uşak Valiliği Web Sitesi

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon