Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

130 Yıllık Çınar Ahat’ta!

130 Yıllık Çınar Ahat’ta!

130 Yıllık Çınar  Ahat’ta!
130 Yıllık Çınar  Ahat’ta! Ali Demir
Bu içerik 3225 kez okundu.

   Başbakan ŞemsettinGünaltay’ın öğretmenlik yaptığı,Başbakan Şükrü Saraçoğlu’nun da okuduğu sayısız bilim adamı,yazar,sanatçı ve şairi mezun eden 130 yıllık İzmir Atatürk Lisesi’nin 1989 yılı(yatılı)mezunlarından bir grup Ahat Köyüne geldi.Bu grupta yer alan  ve Atatürk Lisesinden mezun olan Ahat Köylü Yanar Şahin’in önderliğinde toplanan okul arkadaşlarının katkılarıyla Ahat Köyü ilköğretim Okulu’nun tadilatı gerçekleştirilmiştir.Mezunlar günün anısına okulun ön cephesine tadilat plaketi çaktılar.Ahat Köyü Muhtarı Özhan Uğuz İzmir Atatürk Lisesi’nden gelen gruba  Ahat İlköğretim okuluna verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti ve grup önderi Yanar Şahin’e köy adına teşekkür belgesi takdim etti. İzmir Atatürk Lisesi 89 mezunları grubu,  köy kahvesinde halkla sohbet etti, bu esnada köy muhtarı Özhan Uğuz grup üyelerine Banazlı yazar Hüseyin Yalçının “ Uşak Yöresi Kurtuluş Savaşı Hatıraları ve Uşaklı Çanakkale Gazileri ve Şehitleri”adlı kitaplarından birer tane hediye etti.Gurup üyeleri hediyeler için muhtara teşekkür ettiler.Misafir grup daha sonra Akmonyayı gezdiler,Ahat Köyü Barajı kenarında piknik yaptılar.Grup  okula verdikleri desteğin ve muhtarın çalışmalarını  yerinde görmenin sevinciyle  mutlu bir şekilde İzmir’e döndü.

“Yetiştirdiği ünlülerle anılan ve kuruluşu Cumhuriyet öncesine dayanan Atatürk Lisesi'nin  "Çanakkale ve Sakarya Meydan Savaşları’nda son sınıf öğrencileri cepheye gitmiş ve hepsi şehit düşmüştür"



Kuruluşu Cumhuriyet öncesine dayanan İzmir Atatürk Lisesi (İAL), 130 yıllık tarihinde yetiştirdiği öğrencilerle Türkiye'nin geleceğine damgasını vurdu. İki başbakan, iki genelkurmay başkanı, çok sayıda bakan, bilim adamı, sanatçı, sporcu yetiştirdi. Atatürk'ün iki kere ziyaret ettiği, kara tahta önünüde öğrencilere matematik dersi anlattığı okuldur. İzmir Atatürk Lisesi, eğitim hayatı boyunca 2 dönem mezun veremedi. Bu dönemlerin birisi Çanakkale Savaşı'nın olduğu yıllar, diğeri Sakarya Meydan Muharebesi'nin olduğu yıllardır. O dönemlerde mezun olacak tüm son sınıf öğrencileri cepheye gitti ve şehit düştü. Bu bina, bu okul aslında bir şehit ocağıdır.” 

   Banaz Güncel Haber Sitesi olarak  İzmir Atatürk Lisesi 1989 mezunu öğrencilerinin bu örnek davranışını kutluyor,köyüne her türlü hizmette sınır tanımayan Ahat Köyü Muhtarı Özhan Uğuz’a başarılar diliyoruz.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon