Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Vali Salim Demir: "Alternatif Tarım Ürünleri İlimiz Ve Ülkemiz Ekonomisine Önemli Katkılar Sağlayacaktır"

Vali Salim Demir: "Alternatif Tarım Ürünleri İlimiz Ve Ülkemiz Ekonomisine Önemli Katkılar Sağlayacaktır"

Vali Salim Demir:
Vali Salim Demir: Ali Demir
Bu içerik 828 kez okundu.

Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce Ulubey ilçesine bağlı Sülümenli köyünde çiftçilerimize Lavanta bitkisi ve yetiştiriciliği konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Kahraman, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Engin Kuldur, Ulubey İlçe Müdürü Ömer Atalay, Ziraat Mühendisi Mahir Bulut ve Sülümenli köyünde yaşayan vatandaşlarımız katıldı.

Toplantıda, İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Kahraman, Sülümenli köyünde yaşayan vatandaşlara  lavanta bitkisi ve yetiştiriciliği hakkında bilgi verdi. 

Konu ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Vali Salim Demir: Son yıllarda ülke olarak her alanda gerçekleştirdiğimiz atılımlar içinde tarımın geliştirilmesinin de önemli bir yeri vardır. Devletimiz tarımsal alanda gerçekleştirdiği bir çok yatırımın yanı sıra çiftçilerimize verdiği hibe destekleri ile de ülkemizde tarımın modernleşmesi ve gelişmesine önemli katkılar sağlamaktadır. DSİ ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de inşa ettiği baraj ve göletlere bağlı olarak hayata geçirdiği sulama tesisleri ile çiftçilerimize sulu tarım imkanı sunmaktadır. Her alanda hızla değişen ve gelişen dünyada artık klasik tarım anlayışından kurtulmamız gerekmektedir. Sulu tarım imkanı olan yerlerde sulu tarıma geçip, yılda en az iki ürün yetiştirmemiz gerekir. Sulu tarım imkanı olmayan bölgelerimizde ise ekonomik değeri yüksek, endüstiriyel alanda hammadde olacak alternatif tarım ürünlerine yönelmemiz gerekmektedir.

İşte bu kapsamda çiftçilerimizi alternatif tarım konusunda bilgilendirmek üzere İl Tarım Müdürlüğü yetkililerimiz köylerimizi ziyaret ederek çiftçilerimizi bilgilendirip, iklim ve toprak yapısı göz önünde bulundurularak uygun alternatif tarım ürünleri yetiştiriciliği hakkında bilgiler vermektedirler.

Alternatif tarım ürünlerinden birisi olan ve ilimiz iklimine uygun lavanta yetiştiriciliği de bunlardan birisidir. Bu konuda bilgilendirmenin yapıldığı Sülümenli köyümüz gerek iklimi gerekse toprak yapısı itibariyle lavanta yetiştiriciliği için oldukça elverişlidir.

Getirisi yüksek olan ve pazarlama sıkıntısı olmayan lavanta, ekonomik katkısının yanında önemli bir katkı daha sağlayacaktır. Sülümenli köyü sınırları içerisinde bulunan Blaundus Antik Kenti turistler tarafından ilgi görmektedir. Bu nedenle Lavanta tarlaları özellikle çiçeklenme döneminde çok güzel bir görüntü oluşturduğundan kırsal turizm açısından önemli bir potansiyel haline gelecektir. Lavanta tarlaları ile Blaundus Antik Kenti Sülümenli Köyünü bir turizm bölgesi ve cazibe merkezi haline getirecektir.

İlimizde Lavanta üretiminin yaygınlaştırılması için İl özel İdaremizce proje çalışmaları yapılmaktadır.  Hazırlanacak proje ile  üreticilerimize %100’ü hibe olarak  Lavanta fidesi dağıtılması planlanmaktadır.

İlimizde alternatif tarımın geliştirilmesinde emeği geçen personelimize teşekkür ediyor, çiftçilerimize hayırlı ve bereketli kazançlar diliyorum” dedi.

Kaynak:Uşak Valiliği Web Sitesi

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon