Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Büyük Taarruz Bisiklet Turu Gönüllüleri Banaz’da

Büyük Taarruz Bisiklet Turu Gönüllüleri Banaz’da

Büyük Taarruz Bisiklet Turu Gönüllüleri Banaz’da
Büyük Taarruz Bisiklet Turu Gönüllüleri Banaz’da Ali Demir
Bu içerik 907 kez okundu.

Her yıl 26 Ağustos  günü Afyon  Kocatepeden başlayıp 9 Eylül günü İzmir Konak Meydanında biten “Büyük Taarruz Bisiklet Turu” Bu yıl Orman ve Su İşleri Bakanlığı desteğiyle gerçekleştiriliyor.

         Türkiye’nin dört bir tarafından toplanıp gelen gönüllü bisikletçiler kahraman ordumuzun 95 yıl önce geçtiği yollardan günü gününe saati saatine geçip şehit mezarlarına ve olay yerlerine uğrayarak yollarına devam ediyorlar.

      Turun organizatörü olan Osman Kutlu: ”Turumuzun amacı bu toprakları  canlarını feda ederek bize miras bırakan atalarımızı ve şehitlerimizi anmak, yerinde ve doğru şekilde anlatmak ve yeni nesillere öğretmektir. Şanlı tarihimizi kronolojik ve klasik tarih anlatımlarından kurtarıp farklı bir tarzda yaşatarak farkındalık yaratmaktır ”diye konuştu.

        Organizasyon her ne kadar bisikletle yapılsa da asıl amaç Büyük Taarruzu anmak ve anlatmak olduğu için isteyen herkes bisikletiyle, motosikletiyle veya otomobiliyle tura katılabilir.

             Her yıl olduğu gibi yine kurtuluş gününde Banaz’a gelen Büyük Taarruz Bisikletçileri bu yıl kurban bayramının aynı tarihlere rast gelmesi nedeniyle vatan için kendi canlarını kurban edenlerin anısına kurbanlarını Banaz’da kesecekler.

    Afyon Kocatepe’den başlayıp Sinanpaşa, Yıldırım Kemal, Zafertepe, Kaplangı üzerinden Banaz’a gelen bisikletçiler  buradan Uşak ,Ulubey, Eşme(Takmak) İstikametinde  yollarına devam ederek 9 Eylül ‘de İzmir Konak Meydanına ulaşacaklar.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon