Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Uşak 5.Ege Tarım Ve Hayvancılık, Teknolojileri Fuarımız Açıldı

Uşak 5.Ege Tarım Ve Hayvancılık, Teknolojileri Fuarımız Açıldı

Uşak 5.Ege Tarım Ve Hayvancılık, Teknolojileri Fuarımız Açıldı
Uşak 5.Ege Tarım Ve Hayvancılık, Teknolojileri Fuarımız Açıldı Ali Demir
Bu içerik 1345 kez okundu.

Uşak 5. Ege Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı 05.09.2019 tarihinde gerçekleştirilen törenle açıldı. Açılış törenine Uşak Vali Yardımcısı Sayın Muammer BALCI, Uşak Milletvekilleri Sayın İsmail GÜNEŞ, Özkan YALIM, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan YALÇIN, İl Müdürümüz Ertan KELEŞ, Protokol üyeleri, Tarımsal Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda üreticimiz katılmıştır.

Açılış konuşmasını yapan İl Müdürümüz Ertan KELEŞ; " İlimiz 217.000 ha. İşlenen tarım arazisi, 375.000 küçükbaş,   143.000 büyük baş hayvan varlığı ve 35.000 üreticisiyle, yıllık 3,3 milyar TL  gayri safi milli hasıla üreten  önemli bir tarım  kentidir. Tarımsal üretimde teknoloji kullanımının yaygınlaşması, Üreticiler arasında bilgi paylaşımın artması, kaliteli ve ucuz girdiye erişimin kolaylaşması ve ilimizin tarımsal üretim ligin de, daha üst sıralara taşınması adına,  Bu fuarda tarım teknolojilerini üreten firmalarla, tarım da teknolojiyi kullanacak olan üreticilerimizin buluşmasını sağladık. Artık sadece üretmek yetmemektedir.  Kaliteli, Pazar değeri yüksek ve rekabetçi ürünler ancak kaliteli girdi ve yüksek teknolojiyle mümkündür. Yarınlarından daha emin, büyük ve daha güçlü Türkiye'yi  inşaa edebilmek ve bize umudunu bağlamış gönül coğrafyamızın umudunu taşıyabilmenin  yolu   çalışmak ve üretmekten geçmektedir. Unutulmamalıdır ki, her millet kendi ürettiği değerler üzerinde yükselecektir.

İlimize önemli bir ekonomik hareketlilik getirerek,  tanıtımına ciddi katkılar sunan tarım fuarımızın, üreticilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, destekleriyle bizi onurlandıran başta sayın valimize, millet vekillerimize, fuar alanını bize tahsis eden belediye başkanımıza, fuar kapsamında yapılan; kadın çiftçi, buzağı ve koç yarışmalarında üreticilerimize verilen ödüller için sponsor olan Uşak Ticaret Borsası Başkanlığına, Uşak Ziraat Odası Başkanlığına, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanlığına, Veteriner Hekimler Odası Başkanlığına, Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanlığına, Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanlığına, Haykoop Başkanlığına, Uşak Süt Birliği Başkanlığına, Muratbey'e, Sofaş Süt Ürünlerine, E.R. Yeme, Uşak Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığına, Uşak Karma Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığına, Agroplanete, Uşak Pancar Kooperatifi Başkanlığına ve Ege Et Galerisine katkılarından dolayı teşekkür eder,  teşrif eden üreticilerimize ve emeği geçen, katılım sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum"dedi.

İlkler şehri Uşak, verimli arazilere sahip bir bölgede yer alması ve coğrafi konumu nedeniyle tarımsal açıdan bölgenin önemli merkezlerindendir. Bu yönleriyle bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretim ve işlenmesinde ihtiyaç duyulan yeni teknolojilerin tanıtılacağı ve bölgede gün geçtikçe önemi artan "Uşak Ege Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı" üreticilerimizin bilgi, becerilerini arttıracak ve yeni teknolojileri yakından takip etme fırsatı sunacaktır. Fuarımız her geçen yıl hem katılımcı firma olarak hem de ziyaretçi sayısı olarak hızla büyümektedir. Katılımcı firmaların büyük çoğunluğunu fuarımızın ana iştigal konusunu oluşturan tarımsal mekanizasyon firmaları oluşturmaktadır.

Açılış günü kadın çiftçi bilgi yarışması, ikinci gün buzağı, koç ve teke güzellik yarışmalarının ve çeşitli hediye çekilişlerinin yapılacağı fuarımız 8 Eylül Pazar akşamına kadar ziyaretçilere açık olacak olup, tüm üreticilerimizi ve halkımızı bekliyoruz.kaynak:uşak il tarım müd.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon