Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Gıda Denetim Seferberliği Başlatıldı

Gıda Denetim Seferberliği Başlatıldı

Gıda Denetim Seferberliği Başlatıldı
Gıda Denetim Seferberliği Başlatıldı Ali Demir
Bu içerik 1124 kez okundu.

Bilindiği üzere 5996 sayılı Gıda Kanun'u gereği gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması Bakanlığımız sorumluluğundadır.

Bu amaçla Bakanlığımızda ülke genelinde 25-30 Kasım tarihlerinde Gıda denetim seferberliği başlatılmıştır. İlimizde 25 kontrol görevlisi ile İl Merkezi ve İlçelerimizde eş zamanlı başlatılan denetim seferberliğinde et /et ürünleri, süt/süt ürünleri, ekmek ve ekmek çeşitleri ve unlu mamul üreten işyerleri, kasap/şarküteri, bakkal/market, okul kantinleri, lokanta/restoran işyerleri denetlenmektedir.

'Denetim Seferberliği' sloganı ile yapılan denetimlerde işyerlerinin kayıtlı/onaylı olup olmadıkları, işletmelerin asgari teknik ve hijyenik koşullara sahip olup olmadıkları, izlenebilirlik, son kullanma tarihi geçen gıdaların satılıp satılmadığı vb. konular incelenmektedir. Denetim sonrasında mevzuata uygun üretim yapmayan işyerlerine Gıda Kanun'u kapsamında idari para cezası uygulanacaktır.

Tüketicilerimizin de gıda güvenliği ile tespit ettikleri her türlü olumsuzluğu ALO GIDA 174 ihbar hattına yapmaları son derece önemlidir.

En etkin denetçinin tüketici olduğu unutulmamalıdır.

Kaynak:Uşak il Tarım Müd.Web S.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon