Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Banaz Yeşilyurt (Holuz) Köyü Tarihi Camii Restore Ediliyor

Banaz Yeşilyurt (Holuz) Köyü Tarihi Camii Restore Ediliyor

Banaz Yeşilyurt (Holuz) Köyü Tarihi Camii Restore Ediliyor
Banaz Yeşilyurt (Holuz) Köyü Tarihi Camii Restore Ediliyor Ali Demir
Bu içerik 2512 kez okundu.

     Tavan ve duvar süslemeleriyle tanınan Banaz Yeşilyurt tarihi camii bakımsızlıktan yıkılmak üzereyken Eski Uşak Araştırmaları Derneği’nin girişimleriyle ve uzun uğraşılardan sonra restorasyon çalışmalarına başlandı. Özellikle Dernek üyelerinden Banazlı Ramazan Taylan’ın bu konudaki uğraşıları gündem oluşturmuştu.

     Banaz Güncel Haber Sitesi olarak bugün Yeşilyurt Köyüne gidip restorasyonu yerinde inceledik ve ihaleyi alan müteahhit Mehmet Akçay ile görüştük. Mehmet Akçay  caminin bu çevrede süsleme yönüyle eşinin ve benzerinin bulunmadığını belirtti. Caminin duvarlarında ve tavanında ağaç, gül ve Davut yıldızı motifleri yer almaktadır.

    Aslen Afyonlu olan müteahhit Mehmet Akçay camiyi muhtemelen Balkanlardan gelen bir ustanın süslemiş olabileceğini bu tarz süslemeleri Balkanlarda çok gördüğünü belirtti. Mehmet Akçay camide barok tarzı süslemelerin bulunduğu bu nadide eseri inşallah yaza bitireceklerini ,ihale süresinin 2021 kadar olduğunu ve ihale bedelinin 780.000TL olduğunu belirtti. Mehmet Akçay, restorasyonda şu anda duvar ve çatı güçlendirmeleri yapılmakta olup duvar süslemelerinin tuşlama yoluyla aslına döndürüleceği belirtildi.

     Restorasyon bittikten sonra caminin Uşak turizmine önemli katkı sağlayacağı belirtiliyor.

  Banaz Güncel Haber Sitesi olarak; bu konuda emeği geçen başta Eskuder Başkanı Savaş Karahangil ve dernek üyelerine teşekkür ederiz.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon