Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Instagram Dolandırıcılığına Karşı Dikkat !

Instagram Dolandırıcılığına Karşı Dikkat !

Instagram Dolandırıcılığına Karşı Dikkat !
Instagram Dolandırıcılığına Karşı Dikkat ! Ali Demir
Bu içerik 1084 kez okundu.

Instagram’da yapılan “kolay yoldan para kazanma” paylaşımları dolandırıcılığa kadar varıyor.

Sosyal medya yaşamımızı renklendirdiği ve sosyalleşme imkanı tanımasının yanında dolandırıcılar için de yeni bir kazanç kapısı olarak görülmeye başlandı. Özellikle son zamanlarda kullanıcı sayısı artan Instagram’da yapılan paylaşımlar, kullanıcıların hesaplarının çalınması yanında dolandırılması ve maddi zarara uğramasına yol açıyor. Şu sıralar görülen en yaygın yöntem ise yüksek kazançlı dekont paylaşımları ile para toplamak.

Instagram Üzerinden Dolandırıcılık Yöntemleri

Instagram arkadaş listenizde ekli olan bir kişinin hesabı dolandırıcılar tarafından çalınarak “Ben kazandım, sen de para yatırarak daha fazla para kazanabilirsin” şeklinde paylaşılan tüm gönderiler dolandırıcılar tarafından yapılıyor. Dolandırıcıların genellikle yurt dışı merkezli olması sebebiyle paylaşılan hesap numarası veya IBAN’a para gönderilmesi durumunda parayı geri alabilmek zor. Ve bu durum hakkında yeterli bilgisi olmayan kullanıcılar maalesef ki dolandırıldıklarını anlayamıyorlar.

Unutulmamalı ki, kolay yoldan para kazandırmayı vaat eden her kişiye ve mobil uygulamaya şüphe ile yaklaşılmalı, artı ve eksi yanları değerlendirilmelidir.

Hiçbir Kamu Görevlisi Size Mesaj Atmaz

Dolandırıcıların kullandığı bir başka yöntem ise avukat, savcı veya polis olduğunu söyleyerek Instagram üzerinden mesaj atılması. Dolandırıcılar, dolandırmak istedikleri kişiye mesaj atarak borçları olduğunu borçlarını ödemek için paylaştıkları hesap numarasına para yollanması gerektiğini söylüyor. Teknolojinin imkanları ile her türlü borç artık e-devlet üzerinden görülebilmekte. İcra dosyaları e-devlet üzerinden görülebileceği gibi icra müdürlüğünden PTT aracılığıyla adresinize gelen tebligat da sizi bilgilendiriyor. Bununla birlikte hiçbir kamu görevlisinin sosyal medyadan size mesaj atmayacağını da unutmayın. Eğer bu gibi bir durumla karşılaşırsanız avukatınıza danışabilir, doğru bilgiyi ondan alabilirsiniz.

Şifreler Değiştirilmeli

İnternet bankacılığı hayatımızı kolaylaştırdığı gibi bazı güvenlik risklerini de beraberinde getiriyor. Riskli bir durumla karşılaştığınızı düşündüğünüzde banka hesaplarınızı güvene almak için bankanızı bilgilendirmeli, para giriş çıkışını bu şekilde engelleyebilirsiniz. Sonrasında ise sosyal medya hesaplarınızdan banka kartınıza tüm şifrelerinizi değiştirmeniz güvenliğinizi artırır. Bu gibi durumlarda savcılığa suç duyurusunda bulunabilir ve hukuki destek alabilirsiniz.

Bir avukat olarak hiçbir vatandaşın zor durumda kalmasını istemiyorum. Hukuk insanı olarak vatandaşlarımızın mağdur olmadan, doğru bilgi ile zararların önüne geçilmesini umuyorum. Doğru bilgi ve hukuki destek sizi zor durumlara karşı korur.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon