Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Lavanta Yetiştiriciliği Eğitimi Yapıldı

Lavanta Yetiştiriciliği Eğitimi Yapıldı

Lavanta Yetiştiriciliği Eğitimi Yapıldı
Lavanta Yetiştiriciliği Eğitimi Yapıldı Ali Demir
Bu içerik 1141 kez okundu.

02 Ekim 2018 tarihinde Müdürlüğümüz toplantı salonunda, İl Müdürü Erkan KAHRAMAN, İl Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, il ve ilçe müdürlüklerimizde görevli teknik personel ve üreticilerimizin katılımlarıyla bir günlük "Lavanta Yetiştiriciliği" konusunda eğitim düzenlenmiştir.

Eğitimin başlangıcında konuşma yapan İl Müdürümüz Erkan KAHRAMAN; "Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği kapsamında, İlimizde, 2017 yılında İl Özel İdaresi Projesi kapsamında alınan 26.000 adet lavanta fidesi toplam 25 dekar alanda dikilmiştir. 2018 yılında yeni bir proje daha yapılarak tamamı hibe olarak toplam 150.000 adet daha lavanta fidesi alınacaktır. Projeden, Sivaslı ve Ulubey İlçelerinden 6 üreticimiz faydalanacak, toplam 150 dekar alana dikimi yapılacaktır. İlimizdeki üreticilerimize alternatif ürün sunabilme adına Lavanta oldukça önemli bir bitki olup, yetiştiriciliği oldukça kolay ve adaptasyon sorunu da bulunmamaktadır. Ürün kümelenmesini sağlayabildiğimiz takdirde pazarlanması ile ilgili herhangi bir sıkıntı olmayacaktır. Kozmetik sanayisinde kullanılan bu bitkinin büyük bir kısmını halen ithal etmekteyiz. Umuyorum ki İlimizde Lavantanın yaygınlaştırılması için atacağımız bu adımlar hem Ülkemiz hem de siz değerli üreticilerimize ekonomik olarak büyük katkı sağlayacaktır.  

Projemizin gerçekleşmesinde katkı sunan, başta Sayın Valimiz olmak üzere, İl Özel İdaremize, İl Genel Meclisi Üyelerimize ve emeği geçen herkese teşekkür eder, siz değerli üreticilerimize bol ve bereketli kazançlar dilerim " dedi.

Konu uzmanı teknik personelimiz tarafından yapılan sunumun ardından eğitim sona erdi.

Kaynak: İl Tarım Müd.Web Sitesi

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon