Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Banaz Turistik Yerler

Murat Dağı

Banaz’ın kuzeyini kaplayan Murat Dağı’nın en yüksek yeri 2.312 metredir. Bir kısmı Kütahya il sınırları içinde kalan sıcak ve soğuk su kaynaklarının bulunduğu, bungalov, çadır, av turizminin yapılageldiği, Kızılay gençlik kampının bulunduğu, kış sporlarının yapılabilecek potansiyeli ile ormanlık, doğal güzelliği olan alandır.

 

 

Evrendede 

İlçemizin önemli piknik ve eğlence alanlarından birisidir. Evren dede efsanevi bir Türk beyidir. Rivayetlere göre orta Asya dan göç eden gencin birisi bir kıza aşık olur ve elinde kopuzu bu dağlarda sürekli kopuz çalar. Bu serüven böyle devam eder gider Türkmen beyi ölene kadar, ölünce dağlardan esen rüzgarla birlikte Türkmen beyinin kopuz sesi duyulur ve bu efsane günümüze kadar gelmiştir şimdi evren dede diye mesire yeri olarak kullanılmaktadır. Banaz’a 4 km. uzaklıkta, Kapıdağ serisinin Evrendede mevkiinde bulunan, Uşak ve Banaz halkının piknik ihtiyacını karşılayan mesire yeri 1.5 hektar alanı kaplamaktadır. Doğal bitki örtüsü olarak karaçam, kızıl çamlar ile kaplı bulunan Evrendede’de ilçe orman işletmesi halkın ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde ızgaralı ocaklar, tahtadan masalar, kanepeler, voleybol alanı, yüzme havuzu, bir de restoran bulunan mesire yerine gidiş geliş kolaylıkla sağlanabilmektedir.

 

 

Anıt Ağaç

İlçenin Bahadır Köyü, Tepedelen mevkiinin 2 km. üst tarafında yamacın zirvesinde (1870m.)bulunan karaçamın; boyu:11m., çapı: 3.05 m. dir. Yaşı 500-1000 yıl olduğu hesaplanmıştır. 8 kişinin kollarıyla ancak gövdesini sarabildiği çam ağacı Orman Bakanlığı’nca ‘ANIT AĞAÇ’ olarak tescil edilmiş ve koruma altına alınmıştır. Dünyanın en yaşlı karaçamı olarak kayda geçen “Anıt Ağaç” doğa harikalarından biridir.

 

 

Çokrağan Mesire Yeri

Banaz’ın yukarı Karacahisar Köyü sınırları içinde bulunan bu yer, Çokrağan Deresi’nin koruduğu çamlığın etkisiyle en iyi mesireliklerden birisi durumundadır. Gediz Irmağı’nın kaynağını oluşturan, Banaz’ın içme suyu doğal kaynağı Çokrağan bir dağın eteğindeki kayalar arasından adeta fışkırmakta, soğuk, zengin, temiz bir kaynak halinde akmaktadır.

 

 

Çatalçam Mesire Yeri

Ankara-İzmir E 96 karayolu üzerinde Banaz’a 6 km uzaklıktadır. Orman Bölge Müdürlüğü’nce düzenlenmiş, sabit ahşap masalar, ızgara ve ocaklar, düzenli yapılmış çeşmeler, çocuk oyun sahalarıyla özellikle karayolunda seyahat edenlere hizmet veren yeşillik bir dinlence yeridir.

 

Tepedelen Mesire Yeri

Murat Dağı’nın eteklerinde Banaz’a 23 km uzaklıkta, özellikle çam ağaçlarıyla kaplı yemyeşil serin bir yayladır. Serin, sindirimi kolaylaştırıcı memba suyu, iştah açıcı saf oksijeni ve manzarasıyla görülmeye değerdir.

 


 

Yalancıdere Piknik Alanı

Banaz’a 8 km uzaklıkta, Uşak Seramik Fabrikası’nın yanından ulaşılan piknik yeri yemyeşil, doğayla baş başa kalınabilecek bir piknik alanıdır. Ancak çevre düzenlemesinin olmaması biraz olumsuz görünse de, manzarası ve doğal akarsuyu ile dinlendirici bir alandır.

 

Corum Yaylası

Corum köyümüzün yamaçlarında bulunan yaylamız tamamen çam ormanları ile kaplı yeşilin tonlarını bağrında barındıran bir yaylamızdır. Yazları ilçemiz insanının ve çevreden gelen insanların akınına uğrayan yayla piknik ve kamp kurmak isteyen herkese hizmet etmektedir. Öğrencilik yıllarımda bir kaç sefer pikniğe gittiğim Corum yaylasını unutmak mümkün değil.

 


 

Ahır Dağı yaylası

Banaz ilçesinin Yenice, Balcıdamı, Düzkışla, Yazıtepe, Sandıklı İlçesinin Yeşilhisar (Ahurhisar) kasabası sınırları içinde olan Ahır dağı yaylası gezmeye görmeye değer ender dağlarımızdan birisidir. Dağın zirvesinde bulunan toklu zirvesi denilen alanda yayla evleri vardır. Dağ tamamen yeşil çam ormanları ile kaplıdır. İçerisinde şifalı sular bulundurur. Yaylanın içinde böbrek taşlarını düşüren şır şır diye adlandırılan bir çeşme ve en önemlisi bütün dertleri deva olan sülük gölü mevcuttur. Yazları bütün yurt içinde ve yurt dışında bulunan insanlarımız bu sudan içmek ve sülük gölünde yüzmek için bu yaylamıza akın ederler.

 

Üzeyir Yaylası

Kızılhisar Köyü Üzeyir Yaylası'nda her yıl geleneksel olarak Bulgaz Dağı Yörükleri Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Etkinlikleri Derneği'nce şenlikler gerçekleştirilmektedir. Şenlik zamanı İlçede yerek basın ve İnternet ortamından duyurulmaktadır.Banaz halkı ve çevre il ve ilçelereden yoğun katılım olmaktadır.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon