Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
Riskli Yapı Kararı Var Ama Yıkım Yok Ne Yapacağız?
AV.Fatma URAL

Riskli Yapı Kararı Var Ama Yıkım Yok Ne Yapacağız?

Bu içerik 430 kez okundu.
Reklam
RİSKLİ YAPI NEDİR?
 
Riskli yapı yıkılma ve ağır hasar görme riski taşıdığı incelendikten sonra teknik verilere dayanarak tespit edilen ve ekonomik ömrünü tamamlamış olan yapıdır. Ve artık hepimizin bildiği üzere afetlerin nerede nasıl olacağını tespit etmek çok zor olduğu için    can kayıplarımızın olmaması için  her şeye her an hazırlıklı olmak zorundayız. Ne yazık ki riskli yapı tespitine karar verilmiş yapılarda hala yaşanıyor olması bu konu üzerine eğilmemize  sebep olmuştur. Depremle birlikte asında çokça duyduğumuz ancak ne işe yaradığını   tam bilmediğimiz riskli yapı  ne olduğunu ve riskli yapı kanunun ne işe yaradığını  öğrenmek zorundayız. 
 
  RİSKLİ YAPININ YIKIMINDAN KİMLER SORUMLUDUR?
   Riskli Yapı tespiti yapıldıktan sonra ilgili kurum olan bu genelde Çevre, Şehircilik İklim Müdürlüğü olmaktadır. Pay sahiplerine ya da yapının ilgilisi kim ise 30 günlük ve 60 günlük süreler vererek yapının yıkılmasını yıkılmadığı takdirde kurum tarafından yıkılacağı bildirilir.
 
30 günlük ve 60 günlük sürelerde riskli yapı yıkılmadı   ise bu durumda 6306 sayılı riskli yapı kanunu gereğince ilgili kurum tarafından yıkılmak zorundadır. İlgili kurum riskli yapıyı yıkmadığı durumda ilgili kuruma müracaat ederek riskli yapının yıkımını sağlayabilirsiniz.
Ayrıca hepimiz bildiği üzere aktif çalışan CİMER ‘ e riskli yapının yıkılması gerekirken yıkılmadığı ile ilgili başvuruda bulunabilirsiniz. Yine  kentsel dönüşüm olarak adlandırılan kanun olan 6306 sayılı kanuna hakim bir avukata danışarak riskli yapının yıkımını sağlayabilirsiniz.
 
 RİSKLİ YAPI 30 VE 60 GÜNLÜK VERİLEN SÜRELER İÇİNDE YIKILMADI İSE  NE YAPMAK LAZIM?
 
Riskli yapı ölüme sebep olabileceğinden ötürü devlet eliyle kontrol altına alınmaya çalışmıştır. Eğer riskli yapının sahipleri tarafından yıkılmıyor ise ilgili kurum tarafından yıkılması gerekmektedir. Bazen kurumların riskli yapıyı yıkmakta geç kaldığını görmekteyiz. Bu durumda yapabileceğimiz    işlemler şunlardır.
1-Alo 181 hattını arayarak riskli yapı ve yıkım işlemleri ile ilgili tüm bilgileri alabilirsiniz 
      2-Cimer ‘e şikayet yolunu deneyebilirsiniz Yıkım işlemi yapmayan görevli kurum ve ya kişiyi şikayet edebilirsiniz.
3-Savcılığa suç duyusunda bulunabilirsiniz. Yıkım işlemini yapmayan görevli ya da görevliler hakkında görevi ihmal suçundan şikayetçi olabilirsiniz.
 
 
Riskli yapının yıkımının ihmal edilmesinin sonucu ölümdür. Vatandaş olarak yapılması gereken işlemin takipçisi olmamız gerekmektedir ki ihmal yüzünden insanlarımız ölmesin. 
 
Saygılarımla Av.Fatma URAL
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon