Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
Telefon Görüşmesini Kaydetmek Suç Mu?
AV.Fatma URAL

Telefon Görüşmesini Kaydetmek Suç Mu?

Bu içerik 1535 kez okundu.
Reklam

Son zamanlarda hakaret suçlarının çok fazla gündeme geldiğini ve hakaret suçundan daha çok kişinin ceza aldığını görüyoruz. Bunun sebebi gelişen teknoloji ile bazı suçları ispat etmenin daha kolay olmasıdır. Ancak mağdur tarafken ve mağduriyetinizi ispatlamaya çalışırken kendinizi sanık sıfatıyla yargılanırken bulabilirsiniz. Bu yazımda bir telefon konuşmasının nasıl ve ne zaman kaydetmenin yasal olacağını ele alacağım.

Öncelikle telefon görüşmesini karşı tarafın rızasını almadan kayda almak suçtur. Özel hayatının gizliliği ihlal suçu oluşur. Telefon ile görüştüğünüz kişiye sesi kaydettiğini haber verdikten sonra kişinin ses kaydedebilirsiniz. Ve bu ses kaydını delil olarak kullanabilirsiniz.

Telefonla konuşurken karşı taraf size birden hakaret etmeye başladı. Bu durumda da size hakaret eden kişinin sesini kaydedebilirsiniz. Ve savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz.

Sonuç olarak hukuk düzeni mağdur tarafın haklarını korumak amacıyla kurulmuştur. Elbette ki hakarete uğrayan vatandaşı da korumak amacıyla aslında suçlu olan kişinin ses kaydının alınmasını, belirtilen koşullar ile suç olarak değerlendirmemektedir.

         Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim. Sağlıklı günler dilerim

Saygılarımla

Av. Fatma URAL

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon